Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Γκιούλμπασι Νο.04 (τυλιχτό σε μπόλια)
Γκιούλμπασι Νο.04 (τυλιχτό σε μπόλια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 15/11/10
img_3120_420

Η συνταγή αυτη ειναι απο την εκπομπη Η κουζίνα της μαμας. Αν θυμαμαι καλα προερχεται απο τη Βορεια Ελλαδα και ειναι καταπληκτικη.

Υλικά
  • 750 γρ. μπολια
  • Μισο στηθος κοτοπουλο
  • 750 γρ.χοιριβη τηγανια
  • 1300 γρ.αρνι μπουτι
  • 1 κιλο μοσχαρι ελια
  • 300 γρ.φετα σκληρη
  • 150 γρ. ρεγκατο ή αλλο κιτρινο τυρί
  • Αλατι, πιπερι
Εκτέλεση
  • Σε νερο που βραζει ζεματαμε τη μπολια για να μπορεσουμε να την ανοιξουμε και να στρωσει καλα.

Τη βαζουμε και τη βγαζουμε στο νερο αμεσως για να μη λιωσει.

  • img_3108_420Κοβουμε ολα τα κρεατα σε μικρες μεριδουλες στο μεγεθος σπιρτοκουτου.
  • Τα ανακατευουμε ολα μαζι σε μια λεκανη και αλατοπιπερωνουμε πολυ καλα.
  • Απλωνουμε τη μπολια και φτιαχνουμε 2 ρολα.
  • Βαζουμε τα κρεας στο κεντρο τα τυρια και σκεπαζουμε με λιγα ακομα κομματια κρεας.
  • Διπλωνουμε τη μπολια σε σφικτο ρολο και βαζουμε τα ρολα στη γαστρα.
  • Προσθετουμε μονο  ποτηρακι του κρασιου νερο γιαιτ θα βγαλουν υγρα και σκεπαζουμε.
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 4 ωρες περιπου στην αρχη για μιση ωρα στους 250 βαθμους και μετα χαμηλωνουμε στους 180.
  • Μια ωρα πριν το τελος ανοιγουμε και αν εχει πολλα υγρα τα αφαιρουμε και ξανασκεπαζουμε.
  • Στο τελος ανοιγουμε τη γαστρα για 15 λεπτακια να ξεροψηθει το κρεας.

Σερβιρουμε το κρεατακι μας οπως ειναι ζεστο με πατατουλες,τζατζικακι κτλ!

 Καλη ορεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 9249
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 17-11-2010 20:37
 
Μμμμ νοστιμιές!!! Μοσχομυριστό και ωραίο! Μπράβο!
 
vago
2. 18-11-2010 20:55
 
Αντε πάλι ιδέες!!!! :upset :upset Η φωτογραφία δε είναι κορυφαία!!!!
 
mariaZ
3. 20-11-2010 11:23
 
Καλέ τι ωραίο φαγητό είναι αυτό? Πολύ ωραία συνταγή
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/11/10 )