Cheesecake χαμηλό σε υδατάνθρακες, χωρίς τεχνητά γλυκαντικά. Με την γλύκα των μούρων, του πορτοκαλιού και μπαχαρικών (βανίλια, γαρύφαλλα, μπαχάρι), για να το απολαμβάνετε χωρίς ενοχές. Υλικά
Βάση: - 50 g. βούτυρο
- 50 g. μαύρη σοκολάτα (90%)
- 2 κούπες αμύγδαλα τριμμένα
- 2 αυγά (χωριστά κρόκοι, ασπράδια)
- 2-3 κουταλιές μούρα λιωμένα
Γέμιση: - 300 g. τυρί κρέμα
- 1/4 κούπα sour cream
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα
- 1/4 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
- 1 κουταλιά χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα μούρα λιωμένα
Από επάνω: - 1/2 και κάτι κούπα μούρα λιωμένα
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα
- 1/4 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
Εκτέλεση - Για τη βάση χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα, χτυπάω τα υπόλοιπα υλικά και ύστερα ανακατεύω. Στρώνω στη φόρμα με κουτάλι και ψήνω 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Χτυπάω όλα τα υλικά για τη γέμιση και στρώνω πάνω από την βάση. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου και ψήνω 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Λιώνω τα μούρα και ανακατεύω τα μπαχαρικά. Απλώνω τη σως από επάνω και αφήνω στο ζεστό φούρνο 10 λεπτά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11201 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |