Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Cheesecake Νο.17 (αλλιώτικο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από cmd353   
Κυριακή, 21/11/10
Cheesecake χαμηλό σε υδατάνθρακες, χωρίς τεχνητά γλυκαντικά. Με την γλύκα των μούρων, του πορτοκαλιού και μπαχαρικών (βανίλια, γαρύφαλλα, μπαχάρι), για να το απολαμβάνετε χωρίς ενοχές.
Υλικά

Βάση:

  • 50 g. βούτυρο
  • 50 g. μαύρη σοκολάτα (90%)
  • 2 κούπες αμύγδαλα τριμμένα
  • 2 αυγά (χωριστά κρόκοι, ασπράδια)
  • 2-3 κουταλιές μούρα λιωμένα

Γέμιση:

  • 300 g. τυρί κρέμα
  • 1/4 κούπα sour cream
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα
  • 1/4 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουταλιά χυμό πορτοκάλι
  • 1 κούπα μούρα λιωμένα

Από επάνω:

  • 1/2 και κάτι κούπα μούρα λιωμένα
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα
  • 1/4 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
Εκτέλεση
  • Για τη βάση χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα, χτυπάω τα υπόλοιπα υλικά και ύστερα ανακατεύω. Στρώνω στη φόρμα με κουτάλι και ψήνω 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Χτυπάω όλα τα υλικά για τη γέμιση και στρώνω πάνω από την βάση. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου και ψήνω 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Λιώνω τα μούρα και ανακατεύω τα μπαχαρικά. Απλώνω τη σως από επάνω και αφήνω στο ζεστό φούρνο 10 λεπτά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8697
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 24-11-2010 20:36
 
Πολύ ωραία, πολύ χρήσιμο για τους low carbers. Ίσως θα έπρεπε να το είχες επισημάνει στον τίτλο. Ίσως θα έπρεπε να έχουμε και μια κατηγορία "low carb" εδώ στο site μας!
 
Ranja
2. 24-11-2010 22:35
 
Το σκεφτόμουν για τον τίτλο, αλλά τελικά κατέληξα στο "αλλιώτικο" επειδή τα low-carb γλυκά συνδέονται συχνά με τεχνητά γλυκαντικά (ζαχαρίνες κλπ.) που προσωπικά τα απεχθάνομαι... Ίσως να μπορούσαν να υπάρχουν κουτάκια που να διαλέγουμε για τις διατροφικές πληροφορίες "χαμηλό σε υδατάνθρακες", "χωρίς τεχνητά συστατικά", "χαμηλό σε λιπαρά", "για χορτοφάγους" κλπ. όπως έχω δει σε ξένες ιστοσελίδες...
 
cmd353
3. 25-11-2010 01:10
 
Εχεις υπολογισει υδατανθρακες?Ποσοι ειναι ανα μεριδα?
 
margarita79
4. 25-11-2010 01:24
 
Γύρω στους 5-7γρ. σε κάθε κομμάτι, με τους υπολογισμούς που έκανα.
 
cmd353
5. 25-11-2010 01:30
 
Αν κάποιος το θέλει μεν φυσικό αλλά πιο γλυκό, λογικά μπορεί να βάλει παραπάνω μούρα στη γέμιση ή να βάλει χυμό στη βάση :) Βέβαια, όσο πιο γλυκό τόσο πιο παχυντικό, γιατί υδατάνθρακες μαζί με λιπαρά = αποθήκευση.
 
cmd353
6. 20-01-2011 18:07
 
τα αμύγδαλα επιτρέπονται στην 2η φάση?
 
christia
7. 22-01-2011 02:46
 
Σκέτους ξηρούς καρπούς όχι, επειδή αν φας πολλούς συνδυάζεις αρκετούς υδατάνθρακες με αρκετά λιπαρά. Για παράδειγμα τα αμύγδαλα έχουν 28 γρ. υδατάνθρακες και 73 γρ. λιπαρά. Όταν όμως τρως λίγα σε συνδυασμό με λιπαρά, (π.χ. στο cheesecake) η ποσότητα υδατανθράκων είναι μικρή και μπορείς.
 
cmd353
8. 14-06-2011 07:39
 
Καλημέρα, 
Έφτιαξα αυτό το γλυκό 2 φορές και μπορώ να πω ότι έχει θαυμάσια γεύση αν και αντί για μούρα έβαλα μαρμελάδα φράουλα και αντί για 200 κρέμα τυρί έβαλα 300γρ γατί την πρώτη φορά μου βγήκε ποιο μεγάλη η βάση από την κρέμα  
 
voulaskl
9. 02-08-2011 22:15
 
 
 
 
 
 
 
voulaskl
10. 03-08-2011 23:47
 
:) :) τέλειο ;)
 
ArXoS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/02/11 )