Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γίδα κοκκινιστή Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από annakouki   
Τρίτη, 30/11/10
dsc_0072_425
Φωτογραφία απο το μέλος:margarita79

Λοιπόν σήμερα θα σας προτείνω μια χειμωνιάτικη συνταγή με ένα κρέας που πολλοί από εσάς ίσως δεν το έχουν φάει ή δεν τους αρέσει  αλλά αν σας πέσει στα χέρια σας καλό κομμάτι από γίδα από γνωστό θα σας πρότεινα να την φτιάξετε. Εγω αυτό το κομμάτι μου το έδωσε η μητέρα μου αλλιώς και εγώ δεν αγοράσω από κρεοπωλείο τέτοιο κρέας.

Σας την προτείνω γίνεται τέλεια δεν καταλαβαίνει κανείς ότι είναι γίδα όλοι θα το περάσουν για μοσχάρι.

Υλικά
  • 1 κιλο γιδα απο σπαλα χωρις λιπος (θα το ξεκοκκαλισετε και θα το κανετε μπουκιτσες)
  • 1 πουμαρο ή ντοματα φρεσκια (εγω εβαλα φρεσκια που ειχα στην καταψυξη)
  • αλατι, πιπερι, παπρικα γλυκια, μπαχαρι
  • 1 κρεμμυδι τριμμενο στο τριφτη
  • 1 σκελιδα σκορδο, και αυτη στο τριφτη
  • 1 ποτήρι του κρασιου κρασι κοκκινο.
Εκτελεση
  • Καταρχην τα κομματακια του κρεατος θα τα βαλετε για μια ωρα μεσα σε νερο με το ξυδι για να φυγει η μυρωδια.
  • Μετα θα τα βαλετε στην κατσαρολα με νερο για τα ζεματισετε.  Όταν αρχισουν να βραζουν θα τα βγαλετε και θα τα πλυνετε καθαρα.
  • Σε αλλη κατσαρολα θα βαλετε το λαδι μαζι με το σκορδο, το κρεμμυδι και το κρεας να γιαχνιστουν, θα βαλετε τα μπαχαρικα, θα τα σβησετε με το κρασι, θα βαλετε τη ντοματα και θα τα βρασετε στη χυτρα για περιπου 1 ωρα.

Εγινε καταπληκτικο!!!

 Το σερβιρετε με ρυζι πιλαβι ή μακαρονια ή τηγανιτες πατατες.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 17473
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 03-12-2010 15:55
 
Mou trexoun ta salia. Exw faei gida kokkinisth mia fora prin apo polla xronia alla akomh kai shmera 8umamai th geush. Polu nostimo. Gida ontws einai 3exwristh kai prepei na 3ereis oti einai kalo to kreas. Edw panw gida den prokeita na brw me tipota alla mporw kai briskw kalo katsiki. Ti les 8a einai kalo?
 
Eleni
2. 03-12-2010 18:56
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙς ΣΟΥ
 
annakouki
3. 06-11-2011 11:10
 
τΟ ΦΤΙΆΧΝΩ ΣΉΜΕΡΑ ΜΕ ΓΊΔΑ!!!
 
pastaflora
4. 06-11-2011 17:16
 
καλησπερα, ελπίζω να σου αρέσει, περιμένω σχόλιο.
 
annakouki
5. 10-11-2011 15:48
 
Ηταν η πρωτη φορα που μαγειρεψα αλλα και δοκιμασα γιδα και ημουν αρκετα προκατειλημμενη αρνητικα μπορω να πω αλλα εχεις απολυτο δικιο το κρεας εγινε πολυ νοστιμο.Προσθεσα μονο λιγο παραπανω σκορδο και ενα δαφνοφυλλο.Πολυ ωραια συνταγη.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/11/11 )