Φωτογραφία απο το μέλος:margarita79 Λοιπόν σήμερα θα σας προτείνω μια χειμωνιάτικη συνταγή με ένα κρέας που πολλοί από εσάς ίσως δεν το έχουν φάει ή δεν τους αρέσει αλλά αν σας πέσει στα χέρια σας καλό κομμάτι από γίδα από γνωστό θα σας πρότεινα να την φτιάξετε. Εγω αυτό το κομμάτι μου το έδωσε η μητέρα μου αλλιώς και εγώ δεν αγοράσω από κρεοπωλείο τέτοιο κρέας.
Σας την προτείνω γίνεται τέλεια δεν καταλαβαίνει κανείς ότι είναι γίδα όλοι θα το περάσουν για μοσχάρι. Υλικά - 1 κιλο γιδα απο σπαλα χωρις λιπος (θα το ξεκοκκαλισετε και θα το κανετε μπουκιτσες)
- 1 πουμαρο ή ντοματα φρεσκια (εγω εβαλα φρεσκια που ειχα στην καταψυξη)
- αλατι, πιπερι, παπρικα γλυκια, μπαχαρι
- 1 κρεμμυδι τριμμενο στο τριφτη
- 1 σκελιδα σκορδο, και αυτη στο τριφτη
- 1 ποτήρι του κρασιου κρασι κοκκινο.
Εκτελεση - Καταρχην τα κομματακια του κρεατος θα τα βαλετε για μια ωρα μεσα σε νερο με το ξυδι για να φυγει η μυρωδια.
- Μετα θα τα βαλετε στην κατσαρολα με νερο για τα ζεματισετε. Όταν αρχισουν να βραζουν θα τα βγαλετε και θα τα πλυνετε καθαρα.
- Σε αλλη κατσαρολα θα βαλετε το λαδι μαζι με το σκορδο, το κρεμμυδι και το κρεας να γιαχνιστουν, θα βαλετε τα μπαχαρικα, θα τα σβησετε με το κρασι, θα βαλετε τη ντοματα και θα τα βρασετε στη χυτρα για περιπου 1 ωρα.
Εγινε καταπληκτικο!!! Το σερβιρετε με ρυζι πιλαβι ή μακαρονια ή τηγανιτες πατατες. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 17473 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |