Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Πορτοκαλόπιτα Νο.05 (της πεθεράς)
Πορτοκαλόπιτα Νο.05 (της πεθεράς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lelaki   
Τετάρτη, 01/12/10
Υλικά:
Για το μείγμα:
  • ι πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 φακελακι baking powder
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 1 γιαούρτι 2%
Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έχουμε ανοίξει το φύλλο από τη συσκευασία και το αφήνουμε να στεγνώσει για λίγο. Μετά το κομματιάζουμε σε ακανόνιστα μεγέθη, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε για να μουσκέψει το φύλλο. Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 175 βαθμούς.

Σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 15 λεπτά και όπως είναι καυτό το ρίχνουμε στην πίτα. Την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι.

Σερβίρεται τέλεια με παγωτό!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 10481
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 04-12-2010 09:07
 
Πολύ ωραία η πίτα σου και επίκαιρη , τώρα που τα πορτοκάλια είναι σε αφθονία και τα περισσότερα ακέρωτα. Αυτό το γλυκό μ΄αρέσει, γιατί εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμο, μοσχοβολάει όλο το σπίτι όταν το κάνεις.
 
voula
2. 05-12-2010 22:07
 
Σε ευχαριστώ πολύ!!! Και εμένα μου αρέσει πολύ και το φτιάχνω πολύ συχνά. Θα ήθελα να δοκιμάσω την ίδια συνταγή με μαστίχα αντί για πορτοκάλι.
 
lelaki
3. 06-12-2010 07:28
 
μιαμ και με μανταρίνι θα ήταν πεντανόστιμο επίσης :zzz
 
mariaZ
4. 06-12-2010 08:11
 
Φοβερή ιδέα!!! Θα αυτοσχεδιάσω το Σ/Κ!!! Αν βγει καλό θα το αναρτήσω!!!
 
lelaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/12/10 )