Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Γύρος χοιρινός, σπιτικός
Γύρος χοιρινός, σπιτικός Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 04/12/10
p1000454_420
Υλικά
  • 600 γρ, χοιρινό από μαλακό μέρος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά σκόνη μουστάρδας
  • 1 κουταλιά κύμινο
  • 1 κου. Γλ. Μπαχάρι
  • 1κουταλιά πάπρικα γλυκιά
  • Μισό κουτ . γλ. Πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. Γλ. Ρίγανη
  • Αλάτι , πιπέρι
  •  Μισό φλ. καφέ λάδι
  • Μισό φλ. καφέ κρασί
Για το γαρνίρισμα
  • 2 ντομάτες
  • Πίτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Τζατζίκι
  • Μαϊντανό
  • Πατάτες τηγανιτές
  • 2 Φύλλα σγουρής σαλάτας
Εκτέλεση
p1000416_420
p1000418_420
p1000480_420
  • Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει το κρέας σε σχετικά λεπτές φέτες. Το πλένουμε και το βάζουμε σ΄ ένα ταψάκι.
  • Στο μούλτι μας βάζουμε το κρεμμύδι και το λάδι και τα χτυπάμε. Αλείφουμε το κρέας μας, βάζουμε και τα μπαχαρικά μας, το κρασί και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστεί το κρέας μας.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω έως ότου μαλακώσει το κρέας μας, γυρίζοντας κανά δυο φορές.
  • Το βγάζουμε και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί (προσοχή, όχι να στεγνώσει).
  • Εν τω μεταξύ έχουμε τηγανίσει τις πατάτες μας, έχουμε ψήσει τις πίτες μας σε αντιπολιτικό τηγάνι ή στην τοστιέρα μας (αφού τις αλείψουμε ελαφρά με λίγο λαδάκι) και έχουμε κόψει τις ντομάτες και τα κρεμμύδια μας. Βάζουμε το κρέας μας σε πιατέλα και γαρνίρουμε.

 Αν θέλουμε με τα ίδια υλικά κάνουμε και πίτες

p1000471_420 

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 30333
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 08-12-2010 07:33
 
Αμαν voula πρωι πρωι τι πιατο ειναι αυτο προτεινω τον γυρο και μετα στο καπακι εκεινα τα ωραια κρουασαν που εφτιαξες :zzz :zzz MΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
 
anna9
2. 08-12-2010 10:41
 
Μπράβο Βουλάκι, εξαιρετικό!
 
linmak88
3. 08-12-2010 10:55
 
Αμάν τι νοστιμιά είναι αυτή!!
 
vago
4. 08-12-2010 12:53
 
Εχω παθει πλακα!!Μπραβο Βουλα!!!
 
margarita79
5. 08-12-2010 13:05
 
Βούλα ΜΠΡΑΒΟ!!!!!  
και μόνο που τα βλέπω αυτά τα λιγουρευτά σουβλάκια με γύρο, παστούλες μου έρχεται να αρπάξω ...!!!!! 
Θα είναι το αυριανό μας φαγητό…!!!!!
 
voulaskl
6. 08-12-2010 15:17
 
Μούφτιαξες την μέρα μου.....!!!! Μπράβο σου... Φιλάκια!
 
pastaflora
7. 08-12-2010 15:39
 
Καλά Βούλα ξεπέρασες και τούς σουβλατζίδες.Τρέχουν τα σάλια μου,και ενοείτε πως θα φτειαχτούν άμεσα. :zzz :zzz :zzz
 
nitsa2009
8. 09-12-2010 07:54
 
Εύγε, Βούλα...κατάφερες και μας ξελίγωσες πρωί πρωί :eek :eek  
Φαίνεται καταπληκτικός ο γύρος σου!!! Φυσικά θα τον δοκιμάσουμε :)
 
Flora
9. 12-12-2010 21:55
 
Ποιό ειναι το νουμερο για τηλεπαραγγελείες? 
Μου ανοιξες την όρεξη και πάλυ.Μπράβο σου.
 
PANELE
10. 05-10-2011 07:00
 
Είναι ο πιο τέλειος γύρος που εχω φτιάξει. 
Μπράβο, μπράβο!!!!!!!!!
 
rosemary4
11. 11-10-2011 19:08
 
Χαίρομαι που σου άρεσε. Και εγώ μετά από αρκετές δοκιμές έχω καταλήξει σε αυτόν το γύρο και δεν τον αλλάζω.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/12/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός