Υλικά
- 600 γρ, χοιρινό από μαλακό μέρος
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά σκόνη μουστάρδας
- 1 κουταλιά κύμινο
- 1 κου. Γλ. Μπαχάρι
- 1κουταλιά πάπρικα γλυκιά
- Μισό κουτ . γλ. Πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)
- 1 κουτ. Γλ. Ρίγανη
- Αλάτι , πιπέρι
- Μισό φλ. καφέ λάδι
- Μισό φλ. καφέ κρασί
Για το γαρνίρισμα
- 2 ντομάτες
- Πίτες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- Τζατζίκι
- Μαϊντανό
- Πατάτες τηγανιτές
- 2 Φύλλα σγουρής σαλάτας
Εκτέλεση - Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει το κρέας σε σχετικά λεπτές φέτες. Το πλένουμε και το βάζουμε σ΄ ένα ταψάκι.
- Στο μούλτι μας βάζουμε το κρεμμύδι και το λάδι και τα χτυπάμε. Αλείφουμε το κρέας μας, βάζουμε και τα μπαχαρικά μας, το κρασί και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστεί το κρέας μας.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω έως ότου μαλακώσει το κρέας μας, γυρίζοντας κανά δυο φορές.
- Το βγάζουμε και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί (προσοχή, όχι να στεγνώσει).
- Εν τω μεταξύ έχουμε τηγανίσει τις πατάτες μας, έχουμε ψήσει τις πίτες μας σε αντιπολιτικό τηγάνι ή στην τοστιέρα μας (αφού τις αλείψουμε ελαφρά με λίγο λαδάκι) και έχουμε κόψει τις ντομάτες και τα κρεμμύδια μας. Βάζουμε το κρέας μας σε πιατέλα και γαρνίρουμε.
Αν θέλουμε με τα ίδια υλικά κάνουμε και πίτες Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 36222 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |