Την ιδεα για την πιτα αυτη την ειδα στους Νηστικους πρακτορες. Τα υλικα για το φυλλο τα προσαρμοσα εγω. Το αποτελεσμα ειναι φανταστικο!! Ανοιγωντας μονο 2 φυλλα η πιτα μας εχει πολλα, μικρα εσωτερικα φυλλαρακια. Μοιαζει στη φιλοσοφια με τη "μεθοδο του ηλιου" αλλα ειναι τελειως διαφορετικη τεχνικη και πολυ πιο συντομη αφου δεν εχει βουτυρο και δε χρειαζεται να περιμενουμε να παγωσει. Υλικά: Για τη γέμιση - 2 βάζα πιπεριες φλωρίνης (ή δικές σας ψημένες και ξεφλουδισμένες)
- 800 γρ.φέτα (ή μιση μιση με ανθότυρο)
- 2 αυγα
- 2-3 κ.σ φρυγανια τριμμενη
- Λιγη παπρικα
Για το φύλλο - 700 γρ.αλευρι
- 1 κ.γ μαγια ξερη
- 2 κ.σ λάδι
- 1 και 3/4 κουπας νερο χλιαρο
- 1μιση κ.γ αλατι
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 κ.σ ξύδι
- Λαδι για τα φύλλα
- Αλευρι για να ανοιξουμε το φυλλο
Εκτέλεση - Αδειαζουμε τις πιπεριες απο τα βαζα σε ενα σουρωτηρι και τις ξεπλενουμε λιγο.
- Τις αφηνουμε να στραγγιξουν καλα και μετα τις ψιλοκοβουμε και τις ξανααφηνουμε στο σουρωτηρι.
- Τριβουμε την φετα και την ανακατευουμε με τις πιπεριες σε ενα μπωλ.
- Χτυπαμε τα αυγα και τα προσθετουμε στο μειγμα.
- Βαζουμε λιγη παπρικα και την τριμμενη φρυγανια και ανακατευουμε.
Για το φύλλο - Σε μια λεκανιτσα (ή στο μιξερ) ριχνουμε τα υλικα για τη ζυμη και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια αφρατη μπαλα.
- Σκεπαζουμε με μια πετσετα και αφηνουμε για μιση ωρα.
- Χωριζουμε τη ζυμη σε 2 μερη (το ενα μερος να ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το αλλο για το κατω φυλλο )
- Σε πολυ καλα αλευρωμενη επιφανεια ανοιγουμε το πρωτο φυλλο οσο πιο λεπτο και στρογγυλο μπορουμε.
- Το λαδωνουμε και μετα αρχιζουμε να διπλωνουμε απο κατω, κομματι-κομματι και λαδωνουμε σα να φτιαχνουμε ενα μπαστουνι (ακολουθηστε τις φωτο)
- Διπλωνουμε και τα πλαινα προς τα μεσα και τα λαδωνουμε και αυτα
- Στο τελευταιο διπλωμα (δλδ το πανω μερος που φαινεται) δε λαδωνουμε αλλα διπλωνουμε το μπαστουνι στη μεση και φτιαχνουμε ενα μικρο πακετακι.
- Ακολουθουμε τη ιδια διαδικασια και για το αλλο φυλλο.
- Ανοιγουμε το πρωτο ξανα οσο πιο στρογγυλο και λεπτο μπορουμε και απλωνουμε στο λαδωμενο ταψι μας αφηνωντας τις ακρες απεξω.
- Απλωνουμε τη γεμιση
- Σκεπαζουμε χαλαρα και τσαλακωτα με το πανω φυλλο και διπλωνεουμε προς τα μεσα το φυλλο που περισσευει.
- Λαδωνουμε την επιφανεια και φουρνιζουμε αρχικα στους 220 στην κατω θεση για 20 λεπτα.
- Μετα τα 20 λεπτα βγαζουμε και χαραζουμε την πιτα μας. Συνεχιζουμε το ψησιμο για αλλα 20 λεπτα μεχρι να ροδισει.
Η πίτα μας ειναι έτοιμη!!!!!!!!!!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 11593 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |