Την φτιάχνω πολλά χρόνια κα είναι απίστευτη
Υλικά (περίπου 60 κομμάτια) - 2 κούπες ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό (2 πορτοκάλια και λίγο κονιάκ για άρωμα)
- ξύσμα πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή & αφράτη)
- 2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
Για το σιρόπι - 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες μέλι
- 2 κούπες νερό
- κανέλλα ξύλο
- καρύδι τριμμένο για από πάνω
Εκτέλεση - Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ εκτός από το καρύδι (εκτός και αν θέλει κάποιος να βάλει και μέσα)
- Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε έως ότου δούμε ότι πλέον θέλει να ξεκινήσουμε ζύμωμα
- Έπειτα τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180ο c για μισή ώρα περίπου) ή πάνω-κάτω ή στον αέρα
Προσοχή: το σιρόπι κρύο και τα μελομακάρονα καυτά Καλή επιτυχία και καλές και ευτυχισμένες γιορτές !!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 10372 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |