Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σαραγλί με σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από anna9   
Παρασκευή, 24/12/10

Την συνταγη δεν την εκανα εγω, πηγα στην μαμα μου και μόλις ειδα τα σαραγλι ξετρελαθηκα.  Πηρα την συνταγη και σκεφτομαι να τη φτιαξω και εγω.

0273_420_01
Υλικά
  • Μισο κιλο φυλλο κρουστας
  • 500 γρ καρυδι (χονδροκομμενη ψυχα)
  • 250 γρ καταιφι
  • 1 κουταλακι κανελα
  • μισο κουταλακι γαρυφαλλο
  • 1 βανιλια

Για το σιροπι

  • 3 ποτηρια νερο
  • 4 ποτηρια ζαχαρη
  • 1 βανιλια
  • μισο λεμονι
Εκτέλεση
  • Ανοιγουμε τα φυλλα και τα κοβουμε σε 4 μακριες λωριδες
  • Τοποθετουμε την μια λωριδα πανω στην αλλη, βουτυρωνουμε την καθε λωριδα,  και τα διπλωνουμε στην μεση, βαζοντας γεμιση μια κουταλια (κανελα, γαρυφαλλο, βανιλια και λιγο καταιφι)

Υπαρχει στο εμποριο μηχανημα για να τυλιγουμε ευκολα τα ντολμαδακια, με τετοιο τα τυλιξε

Ψηνουμε στους 150 για 40 λεπτα. Βγαινουν γυρω στα 54 κομματια .

Εαν θελουμε λιωνουμε κουβερτουρα και περυχυνουμε απο πανω και βαζουμε και λιγο καρυδι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6395
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 29-12-2010 16:42
 
Απιθανα!!!Τρελαθηκα!!Φανταστικη ιδεα!!!Μπραβο σου!!
 
margarita79
2. 29-12-2010 20:27
 
Αννα πολύ ωραία συνταγή. Το σαραγλί είναι από τ΄αγαπημένα μου γλυκά. Ευχαριστούμε εσένα και τη μαμά σου
 
voula
3. 29-12-2010 21:47
 
Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια κ εγω κ η μαμα μου :)
 
anna9

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 29/12/10 )