Η ιδέα των choco lollicakes ξεκίνησε από την Αμερική. Πολύ εντυπωσιακή αλλά επειδή η γεύση δεν ήταν και τόσο καλή άλλαξα την συνταγή χρησιμοποιώντας ένα απλό κέικ και προσάρμοσα την τεχνική. Ιδανικό κέρασμα για βαπτίσεις ή παιδικά πάρτυ. Συστατικά - 1 δόση του αγαπημένου μας κέικ ψημένο σε μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί.
- 600gr σοκολάτα της αρεσκείας μας, κουβερτούρα - γάλακτος - λευκή
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής (εάν χρησιμοποιήσουμε λευκή σοκολάτα)
- Χρωματιστή τρούφα, ζαχαρωτά, smarties, καραμελάκια, ζαχαρόπαστα κ.λ.π.
- κούπ-πάτ, ξυλάκια ή στικάκια
| |
Οδηγίες - Ψήνουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει
- Το κόβουμε σε κομμάτια με τα κούπ πάτ
- Σε ένα τάπερ αραδιάζουμε τα κομμάτια με την κορυφή προς τα κάτω και την βάση τους προς τα πάνω
- Λιώνουμε λίγη σοκολάτα
- Βουτάμε την μία άκρη του στίκ στη σοκολάτα και μπήγουμε στη βάση από κάθε κομμάτι του κέικ
- Τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2-3ώρες
- Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και εάν είναι λευκή προσθέτουμε το χρώμα.
- Μεταφέρουμε σε φαρδυά φλιτζάνα ή μπωλ δοκιμάζοντας πριν αν χωράει άνετα το κέικ μας όταν θα το βουτάμε
- Βουτάμε τα κέικ τα σηκώνουμε και τα γέρνουμε λίγο στο πλάι να φύγει, να στάξει το περίσσευμα της σοκολάτας
- Τα τοποθετούμε είτε σε λαδόκολλα είτε τα καρφώνουμε όρθια σε φελιζόλ.
- Τα στολίζουμε
Προτιμήστε να τα βάλετε αρκετές ώρες στο ψυγείο από ότι λίγα λεπτά στην κατάψυξη. Θα παγώσει και το κέικ και έτσι όταν θα το βουτάτε στην ζεστή σοκολάτα δεν θα υπάρχει κίνδυνος να φύγει από το ξυλάκι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8647 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |