Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κεκάκια σε ξυλάκι - Cake pops - Choco Lollicakes
Κεκάκια σε ξυλάκι - Cake pops - Choco Lollicakes Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από happycookies   
Δευτέρα, 27/12/10

Η ιδέα των choco lollicakes ξεκίνησε από την Αμερική. Πολύ εντυπωσιακή αλλά επειδή η γεύση δεν ήταν και τόσο καλή άλλαξα την συνταγή χρησιμοποιώντας ένα απλό κέικ και προσάρμοσα την τεχνική.

Ιδανικό κέρασμα για βαπτίσεις ή παιδικά πάρτυ.

Συστατικά
  • 1 δόση του αγαπημένου μας κέικ ψημένο σε μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί.
  • 600gr σοκολάτα της αρεσκείας μας, κουβερτούρα - γάλακτος - λευκή
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής (εάν χρησιμοποιήσουμε λευκή σοκολάτα)
  • Χρωματιστή τρούφα, ζαχαρωτά, smarties, καραμελάκια, ζαχαρόπαστα κ.λ.π.
  • κούπ-πάτ, ξυλάκια ή στικάκια
sagionara
Οδηγίες
  • Ψήνουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Το κόβουμε σε κομμάτια με τα κούπ πάτ
  • Σε ένα τάπερ αραδιάζουμε τα κομμάτια με την κορυφή προς τα κάτω και την βάση τους προς τα πάνω
  • Λιώνουμε λίγη σοκολάτα
  • Βουτάμε την μία άκρη του στίκ στη σοκολάτα και μπήγουμε στη βάση από κάθε κομμάτι του κέικ
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2-3ώρες
  • Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και εάν είναι λευκή προσθέτουμε το χρώμα.
  • Μεταφέρουμε σε φαρδυά φλιτζάνα ή μπωλ δοκιμάζοντας πριν αν χωράει άνετα το κέικ μας όταν θα το βουτάμε
  • Βουτάμε τα κέικ τα σηκώνουμε και τα γέρνουμε λίγο στο πλάι να φύγει, να στάξει το περίσσευμα της σοκολάτας
  • Τα τοποθετούμε είτε σε λαδόκολλα είτε τα καρφώνουμε όρθια σε φελιζόλ.
  • Τα στολίζουμε

Προτιμήστε να τα βάλετε αρκετές ώρες στο ψυγείο από ότι λίγα λεπτά στην κατάψυξη. Θα παγώσει και το κέικ και έτσι όταν θα το βουτάτε στην ζεστή σοκολάτα δεν θα υπάρχει κίνδυνος να φύγει από το ξυλάκι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7488
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 01-01-2011 17:59
 
Πολύ ωραία ιδέα. Και η ανάρτησή σου , όπως και όσες έχω δει πολύ καλή.
 
voula
2. 05-01-2011 12:53
 
Σε ευχαριστώ Voula! :)
 
happycookies

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 31/12/10 )