Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μηλόπιτα Νο.20 (της Βίκυς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από happycookies   
Παρασκευή, 24/12/10
Μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή με εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα όμως!Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!!
Συστατικά
  • 1 συσκευασία ζύμη τάρτας (για ευκολία) μπορείτε να φτιάξεται και την δική σας.
  • 8 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες.
  • 1/2 φλυτζάνα καρύδια.
  • Για την sause
  • 1/4 φλυτζάνα λευκή ζάχαρη
  • 3/4 φλυτζάνα καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλυτζάνα νερό
  • 1 φλυτζάνα βούτυρο και 3 κουταλιές σούπας (κατά προτίμηση πρόβειο)
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Οδηγίες
  • Ετοιμάζουμε την sauce
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα
  • Διαλύουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς να πήξει ελαφρά και να κάνει φουσκάλες.
  • Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε τις ζαχαρίτσες μας και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν και να ενσωματωθούν.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ:
  • Στρώνουμε την ταρτιέρα με την ζύμη και κρατάμε λίγο για να κάνουμε λωρίδες όπως στην pasta flora.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα .
  • Τα στρώνουμε και αυτά και ρίχνουμε και τα καρύδια μας.
  • Ρίχνουμε την sauce να πάει παντού.
  • Πλέκουμε τις λωρίδες της ζύμης από πάνω.
  • Αλείφουμε με αυγό και γάλα.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*c για 15' Και μετά χαμηλώνουμε στους 170*C και ψήνουμε για 45'


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 5012
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 29/12/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός