Ζαχαρόπαστα με ζελατίνη που σκληραίνει πολύ. Για κατασκευές όπως η φώτο, λουλούδια, πύργους, σημαίες κ.λ.π. Συστατικά - 4 κουταλιές της σούπας νερό
- 12 γρ. σκόνη ζελατίνας
- 2 κουταλιές γλυκού γλυκόζη
- 500γρ άχνη ζάχαρη
- 1 - 4 κουταλιές σούπας κόρν-φλάουερ
Οδηγίες - Βάζουμε το νερό σε μπωλάκι και προσθέτουμε την ζελατίνη. Την αφήνουμε να μουσκέψει καλά.
- Κοσκινίζουμε την άχνη σε λεκανίτσα και κάνουμε μια λακούβα στη μέση.
- Σε μπεν μαρί διαλύουμε την ζελατίνη καλά, το κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα την γλυκόζη. Το αφήνουμε να κρυώσει για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το μείγμα στην άχνη και ανακατεύουμε με κουτάλι για να μην καούμε. Συνεχίζουμε με ζύμωμα όπως στο ψωμί και προσθέτουμε κόρν-φλάουερ αν χρειάζεται.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 9056 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Εάν όταν το χρησιμοποιήσετε έχει σκληρύνει πολύ μπορείτε να το μαλακώσετε βάζοντας το για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.