Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μήλα ψητά και γεμιστά με βρώμη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 29/12/10
Ένα ωραιότατο σνακ που μπορούν να το κάνουν ακόμη  και τα παιδιά με την επίβλεψη των μαμάδων, είναι πύρα πολύ υγιεινό, εύκολο και απλό!   
Του Ευτύχη Μπλετσα!!
Υλικά
  • 6 κόκκινα μήλα.jpg_420_04

Για την γέμιση

  • 1 κούπα βρώμη
  • ¼  κούπας μαύρη ζάχαρη,
  • ¼ κούπας ηλιόσπορους,
  • ½     «         ξανθες σταφίδες,
  • 1 κουταλάκι  τριμμ.κανέλα
  • 1/2 κουτλάκι τριμ. Τζίντζερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γραμ. κρύο ανάλατο βούτυρο σε πιατάκι κομμένο σε κυβάκια στο ψυγείο.
  • 1 ταψάκι πυρέξ
Εκτέλεση

Για τη γέμιση!

  • Σε ένα μπώλ βάζεις όλα τα ξερά συστατικά, προσθέτεις τα μικρά κυβάκια του βούτυρου και με τα δάκτυλα τα ανακατεύεις όλα μαζί.

Δεν χρειάζεται να γίνει  ομοιομορφο μείγμα λιωνοντας το βούτυρο. Μπορεί να υπάρχουν μπαλάκια βούτυρου τυλιγμένα με αλεύρι και βρώμη.

  • Τα βάζεις στην κατάψυξη, πλένεις καλά τα χέρια και παίρνεις τα μήλα, τα πλένεις πολύ καλά, και τα κόβεις στην μέση.
  • Αφαιρείς τα κουκούτσια και ένα μέρος από την σάρκα του μήλου με  ένα κουταλάκι που κόβεις στρογγυλές τις πατατούλες, χωρίς να τρυπήσεις τον πυθμένα…
  • Βαζεις τα μήλα σε ταψί και τα γεμίζεις  ένα- ένα από 2 κουταλιές γέμιση στο κέντρο τους.
  • Τα ψήνεις στον φούρνο στους 170ο Κ επί 40΄
Είναι έτοιμα όταν η γέμιση πάρει χρυσαφί καστανό χρώμα και έχουν μαλακώσει τα μήλα.
Αφήνεις να κρυώσουν για 10΄και κατόπιν τα  πασπαλίζεις με λίγη κανέλα πριν τα σερβίρεις

Καλή ορεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 4733
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 03/01/11 )