Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Καραμελωμένα λαχανικά (συνοδευτικά)
Καραμελωμένα λαχανικά (συνοδευτικά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 04/01/11
ΠΗΓΗ:TeAR.gr
Καραμελωμένα λαχανικά   
Υλικά
  • 4_01500 γρ. σελινόριζα σε σχήμα "μπαστουνάκια"
  • 300 γρ. φουντίτσες μπρόκολο
  • 500 γρ. φλιτζάνι ζάχαρη (με προτίμηση στη σκούρα που θα δώσει κι όμορφο χρώμα)
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φινόκιο κομμένο σε φέτες
  • 4-5 κρεμμυδάκια στιφάδου ολόκληρα
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές λικέρ πορτοκαλιού
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
Οδηγίες παρασκευής
  • Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι με σκέπασμα) προσθέτετε τα καρότα, τη σελινόριζα, το φινόκιο, τα κρεμμυδάκια στιφάδου, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα και το βούτυρο και σοτάρετε όλα μαζί, ανακατεύοντας συνέχεια, σε σιγανή φωτιά
  • Μόλις αρχίσουν να 'χωνεύουν' προσθέτετε το μπρόκολο συνεχίζοντας να ανακατεύετε.
  • Στην περίπτωση που δεν είναι πολύ τρυφερά ίσως δεν μαλακώσουν σε αυτήν την διαδικασία Αν δεν έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
  • Προσθέτετε το λικέρ και όταν απορροφηθεί προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
  • Κατόπιν ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το αφήνετε στη φωτιά να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρονται ζεστά, μπορούν να συμπληρώσουν πολύ αρμονικά ψητά κρέατα ή πουλερικά ή και να μείνουν μόνα τους με την μορφή του ορεκτικού
Καραμελωμένα καρόταΥλικά
  • _5

    3 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ.σούπας κοφτή ζάχαρη
  • 1-2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • τον χυμό απο ένα μικρό πορτοκάλι
Οδηγίες παρασκευής
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο (προσοχή, δεν το καίμε για να μην μαυρίσει), ρίχνουμε τα καρότα, τα ανακατεύουμε 3-4 φορές να 'πάρουν' το βούτυρο, κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά λίγο. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 5-7 λεπτά, προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει και ρίχνουμε το χυμό.
  • Αφήνουμε το φαΐ στη φωτιά μέχρι να απορροφηθεί ο χυμός.
  • Χρησιμοποιούμε για γαρνιτούρα ψιλοκομμένο μαϊντανό, μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε αντί μαϊντανό κύμινο, ή δεντρολίβανο.
Τα καραμελωμένα καρότα μπορούν να γαρνίρουν ένα πιάτο (κυρίως κρέας χοιρινό που επιδέχεται την γλυκιά γεύση) η να σερβιριστούν ως ορεκτικό.
Καραμελωμένα κρεμμυδάκια
Υλικά
  • _6

    500 γραμ. κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
  • 1/3 φλ. Τσαγιού κρασί λευκό
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • 1/2 φλ. Τσαγιού νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρεται τα κρεμμυδάκια σε χαμηλωμένη θερμοκρασία, ανακατεύεται συχνά για περίπου 15'.
  • Ρίχνετε το κρασί και σβήνετε μέχρι να εξατμιστεί, προσθέτετε το μέλι, το αλατοπίπερο και το δεντρολίβανο.
  • Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα,μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Ανακατέψτε κάποιες φορές κατά την διάρκεια.
Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μπορούν να γαρνίρουν ένα πιάτο η να σερβιριστούν ως ορεκτικό.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6825
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 08-01-2011 13:41
 
Πολύ ωραία συνταγή κα Αρετή. Μου αρέσουν πολύ τα καραμελωμένα λαχανικα
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 08/01/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός