Υλικά: - 1,5 κούπα βούτυρο
- 2,5 κούπες ζάχαρη
- 6 αυγά χωρισμένα
- 4,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι beikin pouder
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- μια κούπα χυμό πορτοκαλιού
- μια κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια
- 1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση: - Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε μαρέγκα
- Χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψει
- Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι λίγο-λίγο μαζί με το beikin και το αλάτι μέσα στο χτυπημένο βούτυρο, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού και έπειτα τη μαρέγκα λίγη λίγη, ανακατεύοντας απαλά προσέχοντας να μην μας ξεφουσκώσει
- Αλευρώνουμε ελαφρά τις ψηφίδες και τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε απαλά μέσα στη ζύζη
- Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι με διάμετρο 35 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο
- Ψήνουμε τη Βασιλόπιτα στους 175 βαθμούς μία ώρα και 15 λεπτά
- Αφού κρυώσει βάζουμε το νόμισμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη
Εγώ την έβαλα σε ταψί 28 εκ. και την υπόλοιπη σε ένα μικρό ταψάκι, και μείωσα τον χρόνο ψησίματος στα 55 λεπτά Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 11042 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |