Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βασιλόπιτα Νο.10 (με ψηφίδες σοκολάτας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 31/12/10
Βασιλόπιτα
Υλικά:
  • 1,5 κούπα βούτυρο
  • 2,5 κούπες ζάχαρη
  • 6 αυγά χωρισμένα
  • 4,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι beikin pouder
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • μια κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • μια κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια 
  • 1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  •  Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε μαρέγκα
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψει
  • Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι λίγο-λίγο μαζί με το beikin και το αλάτι μέσα στο χτυπημένο βούτυρο, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού και έπειτα τη μαρέγκα λίγη λίγη, ανακατεύοντας απαλά προσέχοντας να μην μας ξεφουσκώσει
  • Αλευρώνουμε ελαφρά τις ψηφίδες και τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε απαλά μέσα στη ζύζη
  • Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι με διάμετρο 35 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο
  • Ψήνουμε τη Βασιλόπιτα στους 175 βαθμούς μία ώρα και 15 λεπτά
  • Αφού κρυώσει βάζουμε το νόμισμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη

Εγώ την έβαλα σε ταψί 28 εκ. και την υπόλοιπη σε ένα μικρό ταψάκι, και μείωσα τον χρόνο ψησίματος στα 55 λεπτά 

Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 11042
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 04-01-2011 15:52
 
Πω, πω τέλεια Βούλα μου...τι ωραία υλικά είναι αυτά;;;;;; :zzz
 
linmak88
2. 05-01-2011 16:48
 
την κανω καθε πρωτοχρνια εδω και πολλα χρονια και ειναι πραγματικα τελεια :)
 
maraki84
3. 09-01-2011 07:29
 
Μπράβο Βούλα, υπέροχη η πίτα σας!! 
Και του χρόνου :zzz
 
Flora
4. 10-01-2011 19:15
 
ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΠΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!
 
sophie70
5. 12-01-2011 09:06
 
Υπέροχη φαίνεται Βούλα και του χρόνου!!!
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/12/12 )