Υλικά: - 1 φαρινάπ
- 250 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από πορτοκάλι
- 4 βανίλιες
- 2 μπανάνες μεγάλες
- μισό ποτήρι σταφίδες
- κουβερτούρα
- άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το χυμό, το ξύσμα και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουμε το φαρινάπ λίγο λίγο. Οταν το μείγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε τις μπανάνες (αφού τις έχουμε κόψει σε μικρά κοματάκια) και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε όλα με μια κουτάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα την οποία την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Όταν το κέικ είναι έτοιμο λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί. Έπειτα με μια λωρίδα αλουμινόχαρτου γαρνίρουμε το κέικ ένα κομμάτι με κουβερτούρα ένα με άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει όλο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6545 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |