Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ δίχρωμο με μπανάνες και σταφίδες
Κέικ δίχρωμο με μπανάνες και σταφίδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lelaki   
Τετάρτη, 05/01/11
Υλικά:
  • 1 φαρινάπ
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από πορτοκάλι
  • 4 βανίλιες
  • 2 μπανάνες μεγάλες
  • μισό ποτήρι σταφίδες
  • κουβερτούρα
  • άχνη ζάχαρη
 Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το χυμό, το ξύσμα και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουμε το φαρινάπ λίγο λίγο. Οταν το μείγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε τις μπανάνες (αφού τις έχουμε κόψει σε μικρά κοματάκια) και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε όλα με μια κουτάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα την οποία την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί. Έπειτα με μια λωρίδα αλουμινόχαρτου γαρνίρουμε το κέικ ένα κομμάτι με κουβερτούρα ένα με άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει όλο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 5200
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 08-01-2011 20:01
 
Μου αρέσει, θα εκτελεστεί πάραυτα !!!
 
tsigkos59
2. 09-01-2011 00:42
 
Πολύ ωραία η συνταγή σου. Μόνο θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί θέλω να το κάνω, μήπως τα υγρά είναι πολλά?
 
voula
3. 10-01-2011 20:46
 
Σας ευχαριστώ πολύ!!! Voula μπορείς αν το φοβάσαι να αποφύγεις το χυμό πορτοκάλι και να βάλεις μόνο το ξύσμα. Εμένα μου αρέσει το συγκεκριμένο να είναι λίγο πιο ζουμερό.
 
lelaki
4. 11-01-2011 01:44
 
Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εμένα ζουμερό μου αρέσει απλά ρώτησα μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος. Θα το κάνω έτσι.
 
voula
5. 11-01-2011 09:01
 
Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!!!!
 
lelaki
6. 12-01-2011 08:00
 
μμμμμμ θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 08/01/11 )