Ένα κρύο μεζεδάκι ιδανικό για μπουφέ το οποίο γίνετε ανάρπαστο! Υλικά
- 1/2 κιλο κιμας μοσχαρισιος
- 1 πρασο (το λευκο μερος) ψιλοκομμενο
- 1 κρεμμυδι τριμμενο
- 1-2 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμένα
- 3 μισες χρωματιστες πιπεριες ψιλοκομμένες
- 1 1/2 ποτηρακι λευκο κρασι
- 3 κ.σ λάδι
- 1 κ.γ παπρικα γλυκια
- Αλατι,πιπερι,λιγο μοσχοκαρυδο
- 1 κεσεδακι γιαουρτι πληρες
- 2 κ.σ τυρι κρεμα φιλαδελφεια
- Λιγη σκονη σκορδου
- Πιτες τορτιγιας (περιπου 5 πιτες)
Εκτέλεση - Ψιλοκοβουμε τα λαχανικα και τα σωταρουμε στο λαδι.
- Προσθετουμε τον κιμα να τσιγαριστει και να ροδισει και σβηνουμε με το κρασι.
- Ριχνουμε τα μπαχαρικα και μαγειρευουμε τον κιμα μεχρι να πιει τα υγρα του.
- Αφηνουμε να κρυωσει εντελως.
- Στο μουλτι χτυπαμε το γιαουρτι με το τυρι κρεμα και τη σκονη σκορδου
- Απλωνουμε σε καθε τορτιγια μια στρωση απο το μειγμα γιαουρτιου και απο πανω μια στρωση κιμα.
- Τυλιγουμε σε ρολακι σφικτα σε αλουμινοχαρτο και βαζουμε τα ρολα στο ψυγειο.
- Κοβουμε σε φετακια και το μεζεδάκι μας ειναι ετοιμο!!!
Σερβίρουμε σε πιατελα με αλλα μεζεδάκια! Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 14421 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |