Στο φετινο Πρωτοχρονιάτικο τραπεζι μου εκτος αλλων ειχα φτιαξει και μοσχαρίσιο κοτσι. Κατι αναλογο ειχα φαει σε γνωστη μπυραρια και ηταν φανταστικο. Με την πολυτιμη βοηθεια σας στο φορουμ σε συζητηση που ειχαμε εδω το κρεας μου εγινε υπεροχο. Μπραβο σε ολους ! Υλικά - 2,5 κιλά μοσχαρισιο κοτσι κομμενο σε μεριδες μαζι με το κεντρικο κοκκαλο.
- 3-4 κουτακια μπυρα (για να καλυφθει το κρεας στο μαριναρισμα)
- 1 φλιτζανι λαδι
- 2 σκελιδες σκορδο πολτοποιημενες
- 1 κρεμμυδι τριμμενο
- 2 κ.σ μουσταρδα πικαντικη
- Αλατι
- Παπρικα
- Πιπερια χρωματιστα φρεκοτριμμενα
- 2 φυλλα δαφνης
- Δενδρολιβανο
- Θυμαρι ή λιγη ριγανη
- Λιγο αλευρι για το αλευρωμα
- Φυτινη για το τσιγαρισμα
- Καραμελωμένα κρεμμυδια
Εκτέλεση - Απο το προηγουμενο βραδυ βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε μια λεκανη και στο ψυγειο ωστε να σκεπαστει το κρεας και να μαριναριστει.
- Την επομενη μερα 1-2 ωρες πριν το μαγειρεψουμε βγαζουμε τη λεκανη απο το ψυγειο να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου.
- Αλευρωνουμε το κρεας,το τιναζουμε και το τσιγαριζουμε να ροδισει και απο τις 2 πλευρες σε τηγανι με φυτινη συν λιγο λαδι.
Μπορειτε να αποφυγετε το τσιγαρισμα ομως θεωρω οτι με αυτον τον τροπο θωρακιζουμε το κρεας ωστε να μη στεγνωσει και επιπλεον κανει το κρεας μας ωραια κρουστα. - Τοποθετουμε τα κομματια σε γαστρα το να διπλα στο αλλο και ριχνουμε τοσο υγρο απο τη μαρινατα μας ωστε να καλυφθουν οχι παραπανω.
- Προσθετουμε εξτρα αλατι και πιπερι(γιατι δεν εχουμε χρησιμοποιησει ολη τη μαρινατα).
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην αρχη στο δυνατο (250 βαθμους) για ενα μισαωρο και μετα χαμηλωνουμε στους 170 και ψηνουμε για 2,5 -3 περιπου ωρες.
Ελεγχουμε τακτικα να εχει υγρα η γαστρα και περιχυνουμε το κρεας καθε τοσο με τη σαλτσουλα του. Συνοδευουμε με πατατουλες φουρνου,καραμελωμενα κρεμμυδια και λαχανικα σωτε. Μπορειτε να το μαγειρεψετε και με χοιρινο κοτσι. Συνταγη για καραμελωμένα κρεμμυδια θα βρειτε εδω. Μην τα παραλειψετε ειναι αυτα που κανουν τη διαφορα!!! Καλή επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 19245 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |