Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κότσι μοσχαρίσιο με μπύρα και καραμελωμένα κρεμμύδια
Κότσι μοσχαρίσιο με μπύρα και καραμελωμένα κρεμμύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 04/01/11
dsc_0526_420

Στο φετινο Πρωτοχρονιάτικο τραπεζι μου εκτος αλλων ειχα φτιαξει και μοσχαρίσιο κοτσι. Κατι αναλογο ειχα φαει σε γνωστη μπυραρια και ηταν φανταστικο. Με την πολυτιμη βοηθεια σας στο φορουμ σε συζητηση που ειχαμε εδω το κρεας μου εγινε υπεροχο. Μπραβο σε ολους !

Υλικά
  • 2,5 κιλά μοσχαρισιο κοτσι κομμενο σε μεριδες μαζι με το κεντρικο κοκκαλο.
  • 3-4 κουτακια μπυρα (για να καλυφθει το κρεας στο μαριναρισμα)
  • 1 φλιτζανι λαδι
  • 2 σκελιδες σκορδο πολτοποιημενες
  • 1 κρεμμυδι τριμμενο
  • 2 κ.σ μουσταρδα πικαντικη
  • Αλατι
  • Παπρικα
  • Πιπερια χρωματιστα φρεκοτριμμενα
  • 2 φυλλα δαφνης
  • Δενδρολιβανο
  • Θυμαρι ή  λιγη ριγανη
  • Λιγο αλευρι για το αλευρωμα
  • Φυτινη για το τσιγαρισμα
  • Καραμελωμένα κρεμμυδια
Εκτέλεση
  • Απο το προηγουμενο βραδυ βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε μια λεκανη και στο ψυγειο ωστε να σκεπαστει το κρεας και να μαριναριστει.
  • Την επομενη μερα 1-2 ωρες πριν το μαγειρεψουμε βγαζουμε τη λεκανη απο το ψυγειο να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου.
  • Αλευρωνουμε το κρεας,το τιναζουμε και το τσιγαριζουμε να ροδισει και απο τις 2 πλευρες σε τηγανι με φυτινη συν λιγο λαδι.

Μπορειτε να αποφυγετε το τσιγαρισμα ομως θεωρω οτι με αυτον τον τροπο θωρακιζουμε το κρεας ωστε να μη στεγνωσει και επιπλεον κανει το κρεας μας ωραια κρουστα.

  • Τοποθετουμε τα κομματια σε γαστρα το να διπλα στο αλλο και ριχνουμε τοσο υγρο απο τη μαρινατα μας ωστε να καλυφθουν οχι παραπανω.
  • Προσθετουμε εξτρα αλατι και πιπερι(γιατι δεν εχουμε χρησιμοποιησει ολη τη μαρινατα).
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην αρχη στο δυνατο (250 βαθμους) για ενα μισαωρο και μετα χαμηλωνουμε στους 170  και ψηνουμε για 2,5 -3 περιπου ωρες.

Ελεγχουμε τακτικα να εχει υγρα η γαστρα και περιχυνουμε το κρεας καθε τοσο με τη σαλτσουλα του.

Συνοδευουμε με πατατουλες φουρνου,καραμελωμενα  κρεμμυδια και λαχανικα σωτε.

Μπορειτε να το μαγειρεψετε και με χοιρινο κοτσι.

Συνταγη για καραμελωμένα κρεμμυδια θα βρειτε εδω. Μην τα παραλειψετε ειναι αυτα που κανουν τη διαφορα!!!

Καλή επιτυχία!!

dsc_0525_420

Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 11093
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 07-01-2011 21:00
 
Χαίρομαι που σου έγινε καλό Μαργαρίτα μου, ελπίζω να σε βοήθησα λιγουλάκι, άντε και...του χρόνου!!...
 
pastaflora
2. 08-01-2011 13:39
 
Μαργαρίτα πολύ ωραίο σου έγινε!Από τι φωτογραφία καταλαβαίνεις ότι είναι νοστιμότατο. Οσο για τα καραμελωμένα κρεμμύδια συμφωνώ. Κάνουν τη διαφορά.
 
voula
3. 09-01-2011 07:25
 
Αααα, πάρα πολύ ωραίο σου έγινε!!! Μπράβο Μαργαρίτα :) 
Αυτά τα καραμελωμένα κρεμμύδια τα βάζω κι εγώ παντού. Δοκιμάστε τα με τραχανόσουπα, δίνει άλλη γεύση ;)
 
Flora
4. 12-01-2011 09:00
 
Αχ Μάρτζι φαίνεται λουκούμι!!!! Πόσο θα ήθελα να δοκιμάσω λίγο μιαμ μιαμ!!!  
Εννοείται αγαπημένο
 
mariaZ
5. 20-01-2011 11:35
 
Λοιπόν, το έφτιαξα προχθές , και τώρα αξιολόγηση στην ...μαγειρική μου....Φαίνετσι πως άρχισα να χαλάω από καλή ...μαγείρισσα, γιατί μου έγινε ...απαίσιο...!!¨οπως το λέω..!Από που να αρχίσω...γεύση ; που το πίκρισε η..μπύρα?!?...η που κακώς το αλεύρωσα και το σοτάρισα για να το ...θωρακίσω... και η περιβόητη κρούστα από το αλεύρι κατα το ψήσιμο έβρασε με την μπύρα και έσφτιασε ΄΄ενα ζουμί λάσπη σκέτη από σβώλους αλευριού ...!!!?!! παρόλο που το είχα τινάξει καλά πρό του τηγανίσματος..!! 
 
Από γεύση και εμφάνιση λοιπον....εγινε ...ασ μη το συζητώ..... 
Επίσης και το πολίτικο ρύζι με το οποίο συνόδεψα το φαγητό μου έγινε ...όχι αυτό που περίμενα... αυτό δεν ήτανε πιλάφι...ήτανε άψητο παρόλο το νερό που συμπλήρωσα, αγευστο, λιπαρό πολύ , απορώ , τόσο χάλια μαγείρισσα είμαι? Εγώ έφτιαξα τέτοιο φαγητό?  
 
Αυτό που με παρηγόρησε...ήταν τα καραμελλωμένα λαχανικά , αλλά και σ αυτ΄σ δεν έβαλα όλη την ζάχαρη που μου έλεγε, αλλά μόνον δυόμισι κουταλι΄ς της σούπας., και αντί για κρέμα γάλακτος έβαλα 1 1/2 ποτήρι γάλα πλήρες καιέγιναν υπέροχα!!! Πείτε μου λοιπόν τι έφταιξε....?????? Φιλάκια!
 
pastaflora
6. 20-01-2011 11:42
 
Δεν μπορω να ξερω τι εφταιξε κ.Αρετη μου...λυπαμαι πολυ για την αποτυχια σας. 
Εγω συνηθιζω να μοιραζομαι παντα συνταγες φωτογραφημενες και δοκιμασμενες οι συγκεκρειμενες ειδικα δοκιμαστηκαν απο πολυ κοσμο και ειμαι σιγουρη για το αποτελεσμα τους. 
Εσεις τοσα χρονια μαγειρισσα σιγουρα ξερετε τι πηγε στραβα.Ισως την επομενη φορα να ειναι καλυτερο. :)
 
margarita79
7. 21-01-2011 22:35
 
Μάλλον δεν ήθελε αλεύρωμα....
 
pastaflora
8. 21-01-2011 23:53
 
Τι να σας πω...εγω θεωρω οτι το ηθελε και ετσι το εφτιαξα.Οπως και να εχει δινω την επιλογη στην εκτελεση και οποις δε θελει δεν το κανει.Το να θωρακιζουμε αλλωστε το κρεας με το αλευρι δεν ειναι δικη μου επινοηση... 
Επειδη μου εκανε εντυπωση η αποτυχια σας παρατηρησα απο το μηνυμα σας τα εξης: 
Quote:
Αυτό που με παρηγόρησε...ήταν τα καραμελλωμένα λαχανικά , αλλά και σ αυτ΄σ δεν έβαλα όλη την ζάχαρη που μου έλεγε, αλλά μόνον δυόμισι κουταλι΄ς της σούπας.,

 
Πουθενα στη συνταγη για καραμελωμενα κρεμμυδιαδεν αναφερω περισσοτερη ζαχαρη απο 1 κ.γ εσεις λετε οτι βαλατε  
μονον δυομιση κουταλιες της σουπας :?  
Επισης  
Quote:
και αντί για κρέμα γάλακτος έβαλα 1 1/2 ποτήρι γάλα πλήρες καιέγιναν υπέροχα!!!

 
Σε καμμια απο τις 2 συνταγες για  
καραμελωμενα κρεμμυδιακαι Ρυζι πολιτικο δεν χρησιμοποιειται κρεμα γαλακτος ... :?  
 
Προφανως γενικοτερα μπερδευτηκατε καπου για αυτο και η αποτυχία..
 
margarita79
9. 28-04-2011 16:46
 
Γειά σας είμαι καινούργια αν και επισκέπτομαι συνέχεια το site απο τότε που το άκουσα στην τηλεόραση. Ευχαριστώ για την συνταγή και για τα σχόλια θα το κάνω φαίνεται πολύ καλό, είναι απαραίτητο να είναι κότσι ή μπορούμε να βάλουμε και άλλο κομμάτι κρέατος δηλαδή ελιά, σπάλα κλπ? :)
 
natasoula
10. 20-11-2011 16:33
 
Εξαιρετική γεύση και με τα καραμελωμένα κρεμύδια ειδικά έδεσε τέλεια! Η κρούστα επίσης φανταστική. Μπράβο Μαργαρίτα!
 
arma
11. 20-11-2011 19:35
 
Μπραβο Αρμα, χαιρομαι πολυ που σας αρεσε!!!!Και εμας ειναι πολυ αγαπημενο φαγητο και αρεσει σε ολους
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 07/01/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Διαιτητικό τηγάνι μπάρμπεκιου
Το Top στην φιλοξενία