Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ χωρίς ζάχαρη και αυγά
Κέικ χωρίς ζάχαρη και αυγά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από guzelina   
Παρασκευή, 07/01/11
Υλικά
  • 1 μεγάλο μήλο
  • 1 φλυτζάνι σταφίδες
  • δύο-τρία ξερα σύκα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο
  • 1 1/2 κ.γλυκού κανέλλα
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 4 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    (χρησιμοποιώ ένα που βρήκα χωρίς φωσφορικά άλατα)
Εκτέλεση
  • Αλείφετε με λάδι ένα ταψάκι ή πυρέκ διαμέτρου 20 εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ο.
  • Καθαρίζετε το μήλο και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προαιρετικά το μαγειρεύετε πρωτα λίγα λεπτά στον ατμό.
  • Ψιλοκόβετε τις σταφιδες και τα ξερά σύκα στο μούλτι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βράζετε το λάδι ή το βιτάμ με τα φρούτα και την κανέλα για 7-8 λεπτά και το βγάζετε από το μάτι να κρυώσει λίγο.
  • Ανακατεύετε σε ένα μπώλ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μίγμα με τα φρούτα, ανακατεύοντας ελαφρά.

Στρώνετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 16320
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 11-01-2011 23:01
 
guzelina πολύ ωραία η συνταγή σου. Ο,τι πρέπει μετά τις γιορτές. Τρως το γλυκάκι σου, χωρίς πολλές τύψεις
 
voula
2. 12-01-2011 07:54
 
guzelina πολύ ωραία η συνταγή σου θα την δοκιμάσω σίγουρα!!!!! 
σε ευχαριστουμε για την συνταγη!!!!!
 
voulaskl
3. 12-01-2011 07:58
 
Μου φαίνεται εξαιρετική!!!! Μπαίνει αγαπημένη και σύντομα θα εκτελεστεί!!!
 
mariaZ
4. 12-01-2011 11:27
 
Ευχαριστω κοριτσια και θελω να προσθεσω οτι παρτε αλευρι φαρινα ολικης και βαλτε και μπεκιν διοτι λογω των φρουτων βαραινει και δεν φουσκωνει πολυ και μπορειτε και στη φορμα να το βαλετε.Επισης εγω προτιμω το ελειολαδο τωρα αν σας μυριζει βαλτε αλλο λαδι.Και μπορειτε να βαλετε οτι φρουτα εχετε ακομη και χουρμαδες η αν σας λειπει καποιο βαλτε ιδια ποσοτητα απο καποιο αλλο.Ισως δεν είναι σαν τα άλλα κεικ αλλα είναι νοστιμο και κανει και για διαιτα
 
guzelina
5. 12-01-2011 12:50
 
Για μένα που είμαι διαβητική ειναι ότι πρέπει...!! Μπράβο κορίτσι μου, και σε ευχαριστώ πολύ που μας την έφερες...
 
pastaflora
6. 12-01-2011 13:23
 
τι ωραια προταση!!Μπραβο!!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/01/11 )