Το μπέικον αρωματίζει ιδανικά τις σκέτες φουρνοπατάτες μας και τις κάνει ακόμα πιο γευστικές. Ωραίο συνοδευτικό σε τραπέζι, σχεδόν χωρίς κόπο. Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- Μισή κούπα λάδι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- Ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση - Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Τις βάζουμε σε λεκάνη και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, το κρεμμύδι, το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού και το λάδι. Έπειτα ρίχνουμε τη μουστάρδα αραιωμένη σε λίγο νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Ανακατεύουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 190 βαθμούς.
- Την πρώτη μισή ώρα τις έχουμε σκεπασμένες και μετά ανακατεύουμε με προσοχή και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς να έχουμε σκεπάσει τις πατάτες μας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρές στρογγυλές πατατούλες. Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 8669 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |