Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Μοσχάρι στη γάστρα |
Έχει υποβληθεί από voula | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τετάρτη, 12/01/11 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Μπορεί να θέλει χρόνο να ψηθεί αλλά είναι ένα φαγητό που ασχολείσαι λίγο μαζί του ώσπου να βάλεις τα υλικά στη γάστρα και μετά το ξεχνάς. Είχα μεταλλική γάστρα αλλά αυτή η πήλινη από τη Σίφνο (δώρο της κουμπάρας μου της Στέλλας) είναι το κάτι άλλο. Υλικά
Εκτέλεση Αλευρώνουμε το κρέας μας και το περνάμε από το τηγάνι, με το μισό λάδι μας, να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Το βάζουμε στη γάστρα μας. Έπειτα περνάμε τις πατάτες μας από το τηγάνι τις βάζουμε και αυτές στη γάστρα και ακολούθως κάνουμε το ίδιο για τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Αφού τα έχουμε βάλει όλα στη γάστρα , ρίχνουμε το αλάτι , το πιπέρι , το θυμάρι, τη βάγια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το κρασί μας , το νερό μας και το λάδι. Σκεπάζουμε το φαγητό μας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και μετά για άλλη 1 ½ με 2 ώρες στους 160. Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε για να δούμε αν έχει υγρά το φαγητό μας, αλλά νομίζω πως τα υγρά αυτά είναι αρκετά. Μόλις το κλείσετε, βάλτε το τυρί σε κυβάκια, κλείστε τη γάστρα και αφήστε το φαγητό να σταθεί στο φούρνο. Αν το λάδι σας φανεί λίγο γιατί το μισό θα το χρησιμοποιείστε στο τηγάνι βάλτε λίγο ακόμα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 27498 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 17/01/11 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 22/08/2023