Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μοσχάρι στη γάστρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 12/01/11
P1010191

Μπορεί να θέλει χρόνο να ψηθεί αλλά είναι ένα φαγητό που ασχολείσαι λίγο μαζί του ώσπου να βάλεις τα υλικά στη γάστρα και μετά το ξεχνάς. Είχα μεταλλική γάστρα αλλά αυτή η πήλινη από τη Σίφνο (δώρο της κουμπάρας μου της Στέλλας) είναι το κάτι άλλο.

Υλικά
  • 1,5 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 500 gr κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 500 gr  ασπρομανίταρα
  •  5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • Μισή πιπεριά πράσινη
  • Μισή πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μισή κούπα κρασί άσπρο
  • 1 ½ κούπας νερό ζεστό
  • ¾ κούπας λάδι
  • Κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί (προαιρετικά)
Εκτέλεση
p1010178_420
p1010181_420
p1010190_420

Αλευρώνουμε το κρέας μας και το περνάμε από το τηγάνι, με το μισό λάδι μας, να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Το βάζουμε στη γάστρα μας. Έπειτα περνάμε τις πατάτες μας από το τηγάνι τις βάζουμε και αυτές στη γάστρα και ακολούθως κάνουμε το ίδιο για τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια με το σκόρδο.

Αφού τα έχουμε βάλει όλα στη γάστρα , ρίχνουμε το αλάτι , το πιπέρι , το θυμάρι, τη βάγια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το κρασί μας , το νερό μας και το λάδι. Σκεπάζουμε το φαγητό μας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και μετά για άλλη 1 ½  με 2 ώρες στους 160. Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε για να  δούμε αν έχει υγρά το φαγητό μας, αλλά νομίζω πως τα υγρά αυτά είναι αρκετά.

Μόλις το κλείσετε, βάλτε το τυρί σε κυβάκια, κλείστε τη γάστρα και αφήστε το φαγητό να σταθεί στο φούρνο. 

p1010202_420
 

Αν το λάδι σας φανεί λίγο γιατί το μισό θα το χρησιμοποιείστε στο τηγάνι βάλτε λίγο ακόμα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 23130
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 17-01-2011 06:53
 
Τι κόλαση είναι αυτή :eek :eek :eek  
Μπράβο, Βούλα, καταπληκτικό το φαγητό σου και με όλες του τις θρεπτικές ουσίες μέσα στη γάστρα ;) 
Φυσικά και το αγαπήσαμε ήδη :zzz
 
Flora
2. 18-01-2011 08:47
 
Όλα τα καλούδια μαζεμένα στη γάστρα σου !
 
sgr
3. 19-01-2011 13:49
 
Τι ωραιο φαγακι ειναι αυτο!!!Και η γαστρα ομως ζηλευτη!!!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 17/01/11 )