Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρακάς λεμονάτος Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 31/01/11
p1010214_420
Υλικά
  • 1 κιλό αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 πατάτες κομμένες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1σκελίδα σκόρδο
  • Άνηθο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Μισό φλ. λάδι
  • 1-2 λεμόνια
  • 2 φλ. νερό περίπου
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μαραθεί ελαφρά ρίχνουμε το καρότο και τις πατάτες και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι τον άνηθο και το νερό και αφήνουμε το φαγητό βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις ανά τακτά διαστήματα και ελέγχουμε το φαγητό να μην μείνει χωρίς νερό. Είναι προτιμότερο να το ρίχνουμε λίγο λίγο.
  • Λίγο πριν κλείσουμε το φαγητό ρίχνουμε το λεμόνι .

 Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και μπόλικη φέτα.

Καλή επιτυχία.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 16210
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 08-02-2011 16:25
 
Το αρακαδακι ειναι φοβερο ετσι!Εγω το εφτιαχνα παντα κοκκινιστο λογω του συζυγου, απο εσενα κολλησα το ασπρο και το τρωμε ολοι καλυτερα πλεον!
 
margarita79
2. 01-11-2013 15:36
 
δεν το έχω ξανακούσει λεμονάτο αλλα μου ακούγεται πολύ ωραίο θα προσπαθήσω να το φτιάξω 
:)
 
earis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 27/10/13 )