Συνοδεύει τα κρεατικά μας αλλά και μόνο του αποτελεί πλήρες γεύμα Υλικά
- 2 κούπες ρύζι
- 5 κούπες νερό ή ζωμό
- 4 κ. σούπας λάδι
- 4 φέτες μπέικον
- 6-7 μανιτάρια
- Μισή πιπεριά πράσινη
- Μισή πιπεριά κόκκινη
- Αλάτι
- 1/3 κούπας κρασί λευκό
- 2 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση - Για το ρύζι μας, βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το μπέικον να ροδίσει ελαφρά και τις πιπεριές ψιλοκομμένες.
- Αφού τις αφήσουμε λίγο να μαραθούν προσθέτουμε τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και λίγο αλάτι και αφού εξατμιστεί τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τ΄ αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε το ρύζι μας στην κατσαρόλα και αφού βραχεί με το λάδι προσθέτουμε το νερό μας ή το ζωμό (που πρέπει να είναι βραστό) και λίγο αλάτι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε να βράσει για 20' λεπτά περίπου κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί το ρύζι μας για 10 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα κουζίνας.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 17562 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |