Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρύζι με μπέικον και μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 07/01/11

p1010301_420_01

Συνοδεύει τα κρεατικά μας αλλά και μόνο του αποτελεί πλήρες γεύμα

Υλικά
  • 2 κούπες ρύζι
  • 5 κούπες νερό ή ζωμό
  • 4 κ. σούπας λάδι
  • 4 φέτες μπέικον
  • 6-7 μανιτάρια
  • Μισή πιπεριά πράσινη
  • Μισή πιπεριά κόκκινη
  • Αλάτι
  • 1/3 κούπας κρασί λευκό
  • 2 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
  • Για το ρύζι μας, βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το μπέικον να ροδίσει ελαφρά και τις πιπεριές ψιλοκομμένες.
  • Αφού τις αφήσουμε λίγο να μαραθούν προσθέτουμε τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και λίγο αλάτι και αφού εξατμιστεί τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τ΄ αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε το ρύζι μας στην κατσαρόλα και αφού βραχεί με το λάδι προσθέτουμε το νερό μας ή το ζωμό (που πρέπει να είναι βραστό) και λίγο αλάτι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σκεπάζουμε.
  • Αφήνουμε να βράσει για 20' λεπτά περίπου κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί το ρύζι μας για 10 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα κουζίνας.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 17562
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 12-01-2011 13:27
 
θα εκτελεστεί άμεσα, αλλά για τα καλαμάκια 
δεν υπόσχομαι τίποτα ...
 
tsigkos59
2. 13-01-2011 20:01
 
Ωραιο,διαφορετικο και μυρωδατο ρυζακι!!!Και εγω θα προτιμησω το πηρουνακι :grin
 
margarita79
3. 15-01-2011 21:24
 
Εμείς έπρεπε να μένουμε δίπλά!!! :p
 
Tonni

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/01/11 )