Υλικά
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γρ. κιμά χοιρινό
- Μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 1κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
- 1σκελίδα σκόρδο(χωρίς τη φύτρα)
- 1 πιπεριά τριμμένη
- 1αβγό(προαιρετικά)
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- Αλάτι , πιπέρι
- 1 κ.γλυκού πάπρικα
- 4 κ. σούπας λάδι
- 1 κ. σούπας ξύδι
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση - Βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά μας σε λεκάνη και ζυμώνουμε πολύ καλά, βρέχοντας συχνά τα χέρια μας σε νερό, ώσπου να έχουμε ένα αφράτο μίγμα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να ενωθούν τ΄ αρώματα μας.
- Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε ταψί.
- Τα ψήνουμε στο γκριλ ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα για μισή ώρα περίπου συνολικά, γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο.
Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και σαλάτα Το μπεικιν πάουντερ με το ξύδι τα κάνουν πολύ αφράτα Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 14088 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |