Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουτζουκάκια στο γκρίλ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από voula   
Τρίτη, 18/01/11
p1010244_420
Υλικά
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • Μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 1σκελίδα σκόρδο(χωρίς τη φύτρα)
  • 1 πιπεριά τριμμένη
  • 1αβγό(προαιρετικά)
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 1 κ.γλυκού πάπρικα
  • 4 κ. σούπας λάδι
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
  • p1010223_420Βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά μας σε λεκάνη και ζυμώνουμε πολύ καλά, βρέχοντας συχνά τα χέρια μας σε νερό, ώσπου να έχουμε ένα αφράτο μίγμα.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να ενωθούν τ΄ αρώματα μας.
  • Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε ταψί.
  • Τα  ψήνουμε στο γκριλ ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα  για μισή ώρα περίπου συνολικά, γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο.

Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με  ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και σαλάτα

Το μπεικιν πάουντερ με το ξύδι τα κάνουν πολύ αφράτα

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 14088
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 23-01-2011 07:09
 
Μιαμ, μιαμ!!! Υπέροχα τα σουτζουκάκια σου :zzz :zzz Δεν το γνώριζα αυτό με το baking-ξύδι, θα το δοκιμάσω ;)
 
Flora
2. 23-01-2011 08:25
 
μμμ Βουλίτσα μου και εγώ στον φούρνο τα βάζω για να αποφύγω το τηγάνι αλλά με ξυδάκι και μπεικιν πάουντερ μου αρέσει η συνταγή σου θα την δοκιμάσω σίγουρα ....!!!!
 
voulaskl
3. 24-01-2011 07:29
 
Βούλα φαίνοντα πεντανόστιμα!!!! Αγαπημένα ήδη!!! :roll
 
mariaZ
4. 26-01-2011 19:44
 
Πολυ ωραια αυτα τα γκριλατα σουτζουκακια!!Τα ειχα δοκιμασει μια φορα δια χειρος Βουλας και ηταν εξαιρετικα αφρατα!Μπραβο!!!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 23/01/11 )