Υλικά (για 3-4 μερίδες) : - 1.200 kg χοιρινό Α/Ο από σπάλα ή κιλότο κομμένο σε κύβους.
- 1/2 ποτ. ελαιόλαδο
- 1 ποτ. λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 χούφτες τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
- πιπέρι, ρίγανη, αλάτι
Εκτελεση: - Ξεβράζουμε το κρέας όπως περιγράφω στο άρθρο μου Ξέβρασμα στο κρέας (προαιρετικά)
- Όταν είναι καλά στραγγισμένο και στεγνό, το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαγειρέματος και το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Το ανακατεύουμε συχνά να ροδίσει απ' όλες τις μεριές και όταν πάρει χρώμα σταράτο, ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδίσει και το σβήνουμε με το κρασί.
- Του βάζουμε τη ρίγανη το πιπέρι, λίγο νερό και το σκεπάζουμε να σιγοβράσει για 15'-20' μέχρι να ψηθεί.
- Αν χρειαστεί νερό του ξαναβάζουμε κανονίζοντας κατά το τέλος το ζουμί να είναι ίσα-ίσα με το κρέας.
- Όταν είναι ψημένο, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί, αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει 2'-3' να δέσει η σάλτσα.
Είναι άριστος κρασομεζές, συμπληρώνει και πλουτίζει το τραπέζι σε γιορτές και συμπόσια. Επίσης συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι ή μακαρονάδα ως κύριο γεύμα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 15515 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |