Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χοιρινό αλά κρεμ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 11/01/11
abcd0002_420_01
Υλικά (για 3-4 μερίδες) :
  • 1.200 kg χοιρινό Α/Ο από σπάλα ή κιλότο κομμένο σε κύβους.
  • 1/2 ποτ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 χούφτες τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
  • πιπέρι, ρίγανη, αλάτι 
Εκτελεση:
  • Ξεβράζουμε το κρέας όπως περιγράφω στο άρθρο μου Ξέβρασμα στο κρέας (προαιρετικά)
  • Όταν είναι καλά στραγγισμένο και στεγνό, το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαγειρέματος και το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Το ανακατεύουμε συχνά να ροδίσει απ' όλες τις μεριές και όταν πάρει χρώμα σταράτο, ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδίσει και το σβήνουμε με το κρασί.
  • Του βάζουμε τη ρίγανη το πιπέρι, λίγο νερό και το σκεπάζουμε να σιγοβράσει για 15'-20' μέχρι να ψηθεί.
  • Αν χρειαστεί νερό του ξαναβάζουμε κανονίζοντας κατά το τέλος το ζουμί να είναι ίσα-ίσα με το κρέας.
  • Όταν είναι ψημένο, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί, αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει 2'-3' να δέσει η σάλτσα.
abcd0001_420_02

Είναι άριστος κρασομεζές, συμπληρώνει και πλουτίζει το τραπέζι σε γιορτές και συμπόσια.

 Επίσης συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι ή μακαρονάδα ως κύριο γεύμα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 12811
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 16-01-2011 02:26
 
ωραιοτατο φαγητο!!!Το κανω και εγω συχνα!Συμφωνω οτι στεκεται πολυ ωραια σε τραπεζι !Εγω βαζω και χρωματιστες πιπεριες μεσα ετσι για το χρωμα!!!Μπραβο σου !
 
margarita79
2. 16-01-2011 12:03
 
Και εγώ το ίδιο Μαργαρίτα! Μάλιστα το έφτιαξα την παραμονή των Χριστουγέννων το βράδυ και έγινε ανάρπαστο! ;)
 
linmak88
3. 16-01-2011 17:56
 
Γειά σου Νικόλάκη με τις λιχουδιές σου...!! Μας...ξελίγωσες...!!Αμάν!!! Μπράβο σου και πάλι!!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 16/01/11 )