Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Πιπεριές φλωρίνης στο πήλινο (με γραβιέρα και λουκάνικα)
Πιπεριές φλωρίνης στο πήλινο (με γραβιέρα και λουκάνικα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 13/01/11
dsc_0704_420
Ενας πολύ νόστιμος και γρήγορος μεζές για κρασάκι!!
Υλικά
  • 5 πιπεριες φλωρινης κομμενες σε κομματια
  • 1 κρεμμυδι τριμμενο
  • 4-5 χωριατικα λουκάνικα
  • 1 ποτηρακι κοκκινο κρασι
  • 1 κουπα τριμμενη ντοματα
  • Λαδι
  • Παπρικα γλυκια, αλατι, πιπερι, ελαχιστη ζαχαρη
  • 200 γρ.γραβιερα γλυκια σε κυβακια
Εκτελεση
  • Κοβουμε τις πιπεριες σε μεγαλο κομματια
  • Σοταρουμε  σε λαδι το κρεμμυδι και τις πιπεριες τις οποιες εχουμε αλατισει για να μαραθουν πιο γρηγορα.
  • Ριχνουμε και τα λουκανικα σε φετακια να τσιγαριστουν και αυτα.
  • Σβηνουμε με το κρασι και προσθετουμε την ντοματα και ελαχιστη ζαχαρη.
  • Σκεπαζουμε και αφηνουμε να μαγειρευτει σε μετρια φωτια για 5 λεπτα.
dsc_0694_420dsc_0697_420dsc_0704_420
  • Ανοιγουμε να εξατμιστουν τα υγρα και ανακατευουμε μεσα το μισο τυρι σε κυβακια μεχρι να λιωσει.
  • Αδειαζουμε το φαγητο σε ενα πηλινο και το σκεπαζουμε με το υπολοιπο τυρι.
  • Πασπαλιζουμε λιγη παπρικα.
  • Βαζουμε το πηλινο μεσα σε ενα ταψακι (γιατι μπορει να τρεξει λιγη σαλτσα) και ψηνουμε στον αερα ή σε γκριλ με αερα για 5-10 λεπτα ισα να λιωσει το τυρι.

Συνοδευουμε με ζεστο ψωμακι και κρασακι!

dsc_0708_420

Καλη επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (31) | Εμφανίσεις: 11416
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 18-01-2011 14:26
 
exallente :p :p :p superb μεζές. Με τέτοια παρουσίαση, είναι σαν .. να το έφαγα :grin :grin :grin
 
ArXoS
2. 18-01-2011 18:54
 
Αυτό ήταν! Πήγε περίπατο η δίαιτα αλλά χαλάλι για τέτοιο μεζέ!!
 
vago
3. 19-01-2011 08:28
 
Α βρε Μαργαρίτα με τα ωραία σου!!! 
Υπέροχος μεζές, καταπληκτική παρουσίαση, μπράβο :zzz :zzz
 
Flora
4. 19-01-2011 11:05
 
Τί μας έκανες πρωί-πρωί! Μου φαίνεται, θα αλλάξω το πρόγραμμα διατροφής που έχω φτιάξει για αυτή την εβδομάδα... :roll Για άλλη μια φορά... :p
 
nayia
5. 19-01-2011 13:50
 
ειναιπεντανοστιμο και πολυ ευκολο!!Να το δοκιμασετε οπωσδηποτε!Ευχαριστω!!
 
margarita79
6. 20-01-2011 20:06
 
Μπράβο Μαργαρίτα φοβερή συνταγή αλλά και οι φωτογραφίες σου πολύ μερακλίδικες
 
voula
7. 21-02-2011 12:11
 
Μαργαρίτα το έφτιαξα την Κυριακή με τυράκι γκούντα αντί γραβιέρα. Απλά υπέροχο. Έγινε ανάρπαστο. Χίλια μπράβο.
 
ioli2010
8. 21-02-2011 12:55
 
Μπραβο σου πολυ χαιρομαι!
 
margarita79
9. 28-02-2011 21:41
 
Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο!!! Μπράβο!!
 
chefmonica
10. 28-02-2011 21:55
 
thank you!!!
 
margarita79
11. 07-03-2011 22:33
 
Πολυ ωραιο μπραβο αλλα να σε ρωτησω κατι μπορω να βαλω τις κοκκινες πιπεριες που ειναι σε βαζο?
 
anna9
12. 07-03-2011 23:44
 
Οχι..εκεινες απο βαζο δεν κανουν για αυτη τη συνταγη γιατι αφενος εχουν ξυδι και αφαιτερου θα διαλυθουν.Εκτος και δοκιμασεις να φτιαξεις σκετη τη σαλτσα με τα λουκανικα και να τις προσθεσεις στο πηλινο απευθειας.Απλα φροντισε να τις εχεις ξεπλυνει και να τις εχεις στεγνωσει καλα...Θα σου ελεγα ομως να τις αποφυγεις.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 18/01/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός