Ενας πολύ νόστιμος και γρήγορος μεζές για κρασάκι!!Υλικά - 5 πιπεριες φλωρινης κομμενες σε κομματια
- 1 κρεμμυδι τριμμενο
- 4-5 χωριατικα λουκάνικα
- 1 ποτηρακι κοκκινο κρασι
- 1 κουπα τριμμενη ντοματα
- Λαδι
- Παπρικα γλυκια, αλατι, πιπερι, ελαχιστη ζαχαρη
- 200 γρ.γραβιερα γλυκια σε κυβακια
Εκτελεση - Κοβουμε τις πιπεριες σε μεγαλο κομματια
- Σοταρουμε σε λαδι το κρεμμυδι και τις πιπεριες τις οποιες εχουμε αλατισει για να μαραθουν πιο γρηγορα.
- Ριχνουμε και τα λουκανικα σε φετακια να τσιγαριστουν και αυτα.
- Σβηνουμε με το κρασι και προσθετουμε την ντοματα και ελαχιστη ζαχαρη.
- Σκεπαζουμε και αφηνουμε να μαγειρευτει σε μετρια φωτια για 5 λεπτα.
- Ανοιγουμε να εξατμιστουν τα υγρα και ανακατευουμε μεσα το μισο τυρι σε κυβακια μεχρι να λιωσει.
- Αδειαζουμε το φαγητο σε ενα πηλινο και το σκεπαζουμε με το υπολοιπο τυρι.
- Πασπαλιζουμε λιγη παπρικα.
- Βαζουμε το πηλινο μεσα σε ενα ταψακι (γιατι μπορει να τρεξει λιγη σαλτσα) και ψηνουμε στον αερα ή σε γκριλ με αερα για 5-10 λεπτα ισα να λιωσει το τυρι.
Συνοδευουμε με ζεστο ψωμακι και κρασακι! Καλη επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (31) | Εμφανίσεις: 14732 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |