Υλικά (για 6 άτομα) - Μισό κατσικάκι γάλακτος περί τα 2,5 κιλά
- 3 λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 150γρ. Κεφαλοτύρι σε κύβους
- 2 κεφάλια σκόρδου κομμένα στη μέση
- 3 λεμόνια κομμένα στη μέση
- 1 ματσάκι δενδρολίβανο
- 1 ματσάκι θυμάρι
- ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- Αλάτι χοντρό, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το dip γιαουρτιού
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση - Απλώνουμε στο ταψί μας τα μυρωδικά και τα λεμόνια.
- Αλατοπιπερώνουμε το κατσικάκι, το λαδώνουμε και το εναποθέτουμε πάνω στο στρώμα μυρωδικών με το δέρμα προς τα κάτω. Ρίχνουμε από πάνω τα λουκάνικα και το τυρί και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στο μισάωρο, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και αφήνουμε να ψηθεί καλά για 1 ωρίτσα, περιχύνωντάς το συχνά με το ζουμάκι του.
- Αφού τελέψει κι αυτός ο χρόνος, γυρνάμε το κατσικάκι με την πέτσα προς τα πάνω, δυναμώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αφήνουμε για 10’ να κάνει ωραία κρούστα.
- Πριν το κόψουμε για σερβίρισμα, το αφήνουμε 5’-10’ να σταθεί.
Σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου και παγωμένο dip γιαουρτιού. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 12669 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |