Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι στο φούρνο με μυρωδικά
Κατσικάκι στο φούρνο με μυρωδικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Flora   
Παρασκευή, 14/01/11
roast_lamb
Υλικά (για 6 άτομα)
  • Μισό κατσικάκι γάλακτος περί τα 2,5 κιλά
  • 3 λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 150γρ. Κεφαλοτύρι σε κύβους
  • 2 κεφάλια σκόρδου κομμένα στη μέση
  • 3 λεμόνια κομμένα στη μέση
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο
  • 1 ματσάκι θυμάρι
  • ½ ματσάκι  φρέσκο κόλιανδρο
  • Αλάτι χοντρό, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για το dip γιαουρτιού

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό                
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο                               
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Απλώνουμε στο ταψί μας τα μυρωδικά και τα λεμόνια.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κατσικάκι, το λαδώνουμε και το εναποθέτουμε πάνω στο στρώμα μυρωδικών με το δέρμα προς τα κάτω. Ρίχνουμε από πάνω τα λουκάνικα και το τυρί και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

roast_lamb2

dip
  • Στο μισάωρο, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και αφήνουμε να ψηθεί καλά για 1 ωρίτσα, περιχύνωντάς το συχνά με το ζουμάκι του.
  • Αφού τελέψει κι αυτός ο χρόνος, γυρνάμε το κατσικάκι με την πέτσα προς τα πάνω, δυναμώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αφήνουμε για 10’ να κάνει ωραία κρούστα.
  • Πριν το κόψουμε για σερβίρισμα, το αφήνουμε 5’-10’ να σταθεί.

Σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου και παγωμένο dip γιαουρτιού.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 10602
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 20-01-2011 11:22
 
Μμμμμ ! μυρίζει υπέροχα! αλλά λίγο βαρύ δεν θα γίνει με 2 ολόκληρα κεφάλια σκόρδο; Μήπως Φλωρίτσα μου εννοείς 2 σκελίδες σκόρδου? Γιατί αν είναι και μεγάλες κι αυτές πολύ θα είναι.....!!!Την ταπεινή μου γνώμη λέω....Ξέρω κι εγώ? Εσύ τι λές?????
 
pastaflora
2. 20-01-2011 19:50
 
Καλά αυτό το κατσικάκι μου έχε καθίσει από νωρίς που το είδα. Θα γίνει οπωσδήποτε γιατί είμαι σίγουρη πως είναι πολύ νόστιμο.Άσε που εκτός από τα φρέσκα μυρωδικά έχω όλα τα υλικά. :) :) :) :)
 
voula
3. 21-01-2011 08:17
 
Pastaflora, δεν εννοώ σκελίδες, κεφάλια εννοώ (ολόκληρα, κομμένα στη μέση! δες στις φωτος) Το σκόρδο όταν ψήνεται ολόκληρο και δεν το βάζουμε μέσα στο κρέας, γίνεται πολύ γλυκό, χάνει όλη την αψάδα του, δεν μυρίζει και δεν είναι καθόλου βαρύ...απεναντίας, θα έλεγα.  
Αφού ψηθεί έτσι, πιέζεις τις σκελίδες και βγαίνει σαν κρέμα, την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για πολύ ελαφριά σκορδαλιά, άλειμμα στο ψωμί ή και μέσα στο ίδιο ντιπ γιαουρτιού για διαφορετική γεύση. 
Βούλα, θα περιμένω εντυπώσεις :)
 
Flora
4. 21-01-2011 09:59
 
Το ειδε ο ανδρας μου χθες(κρυφοδιαβαζει μασα :grin )και επεσε ξερος!!!Μπραβο φλο μου!!Τλειο θα το κανουμε και εμεις!
 
margarita79
5. 21-01-2011 10:19
 
:grin :grin Τελικά όλοι οι άντρες "κρυφοδιαβάζουν" μάσα!!! 
Χαίρομαι που σας άρεσε :)
 
Flora
6. 01-01-2012 06:21
 
Καλή Χρονιά σε όλους από Αυστραλία. Δυστυχώς Flora απέτυχα σήμερα το μεσημέρι. Όλα τα αρωματικά ήταν υπέροχα όπως τα λουκάνικα και πατάτες. Ήταν όμως η πρώτη μου φορά που είχα ψήσει στο φούρνο κατσικάκι και βγήκε πολύ σκληρό εν σύγκριση με άλλες φορές που το είχα φάει σε Ελληνικά εστιατόρια της Μελβούρνης. Έχεται καμία συμβουλή για μένα το ταλαίπωρο;
 
constantinos70

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 20/01/11 )