Γεια σας κορίτσια. Είμαι καινούργια στην παρέα, μου αρέσουν πολλές από τις συνταγές που δημοσιεύετε τις οποίες και υιοθετώ. Σας παραθέτω μία συνταγή πρασόπιτας. Επειδή δεν τρώω την φέτα την έχω προσαρμόσει στα γούστα μου. Ελπίζω να σας αρέσει. Υλικά - 5-6 πράσα
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα
- λίγο σπανάκι (προαιρετικά)
- 2 κρεμμύδια ξερά
- λίγο άνηθο και λίγο μάραθο (εάν είναι η εποχή του)
- 10 φέτες μπέικον
- 2 κούπες τυριά κίτρινα (εγώ βάζω γκούντα και ένταμ)
- 1 κρέμα γάλακτος
- φύλλο κρούστας ή ζύμη κουρού
Εκτέλεση - Ψιλοβόβουμε τα πράσα, τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα με λίγο λάδι να σωταριστούν. Σ' αυτό το στάδιο εάν θέλουμε βάζουμε και λίγο σπανάκι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μπέικον. Σωτάρουμε καλά όλα τα υλικά μας και στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και τον μάραθο.
- Στη συνέχεια κατεβάζουμε το μείγμα μας από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε τα τυριά, λίγο πιπέρι κι αλάτι (προσοχή αναλόγως των τυριών που θα χρησιμοποιήσουμε), και την κρέμα γάλακτος.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ στρώνουμε τα φύλλα μας (περίπου 5-6), τοποθετούμε το μίγμα μας και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβουμε σε λωρίδες, ραντίζουμε με νεράκι και λίγο λαδάκι ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Σε όσες αρέσει μπορεί να χρησιμοποιήσει και ζύμη κουρού. Επίσης γίνεται πολύ καλή και με σφολιάτα. Αναλόγως πόσα λιπαρά θέλουμε. Καλή επιτυχία!!!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10291 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |