Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Σουφλέ τυριών Νο.03 (με φύλλο κρούστα)
Σουφλέ τυριών Νο.03 (με φύλλο κρούστα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Linguini   
Παρασκευή, 14/01/11

Τη συγκεκριμένη συνταγή μου την έχει πει μια εξαιρετική μαγείρισσα. Είναι πεντανόστιμη και εντυπωσιακή για τραπέζι. Θα νομίζουν πως έχετε σερβίρει ένα μπουκέτο με τριαντάφυλλα...

Υλικά:
  • Φύλλο κρούστα (μισό κιλό)
  • Kerrygold
  • Gouda
  • Βιτάμ
  • 2 αυγά
  • 2,5 ποτήρια γάλα
Περιγραφή:
  • Τρίβουμε τα τυριά μας στο τρίφτη (χοντροτριμμένα).
  • Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες. Παίρνουμε τη λωρίδα του φύλλου και ρίχνουμε το τυρί στη μέση σε όλο το ύψος (βάλτε αρκετό τυράκι για να έχει πλούσια γεύση).
  • Στη συνέχεια διπλώνουμε τις δύο παράλληλες άκρες και αρχίζουμε να το τυλίγουμε (όχι σφικτά).
  • Μόλις το τελειώσουμε το τοποθετούμε στο ήδη αλειμμένο με βιτάμ πυρέξ μας. Συνεχίζουμε έτσι και γεμίζουμε το σκεύος.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τα δύο αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τα ρίχνουμε στο σουφλέ.
  • Πάνω από κάθε «τριαντάφυλλο» βάζουμε ελάχιστο βιτάμ με ένα κουταλάκι. Το πετάμε στο φούρνο (ψήσιμο πάνω κάτω στους 200 βαθμούς) για περίπου 45 λεπτά (εξαρτάται του φούρνου και τις προτιμήσεις σας), το βγάζουμε στο τραπέζι και το τσακίζουμε!!!!!

Ως προς το κόψιμο του φύλλου σας προτείνω να το κόψετε με βάση το ύψος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε διότι αν το «τριαντάφυλλο» προεξέχει πολύ από το πυρέξ θα ξεραθεί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βέβαια τα τυριά της αρεσκείας σας ή να προσθέσετε ζαμπόν-μπέικον μαζί με τα τυριά για πιο πικάντικη γεύση.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 6659
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 20-01-2011 20:03
 
Φοβερή ιδέα!! Μου άρεσε πολύ το τύλιγμα του φύλλου. Ευχαριστούμε!!!
 
voula
2. 20-01-2011 21:06
 
Φανταστική και πρωτότυπη στο τύλιγμα φύλλου.Θα τη φτιάξω και θα την τσακίσω.
 
ioli2010
3. 21-01-2011 10:34
 
Όσο εύκολη συνταγή φαίνεται τόσο νόστιμη γίνεται. Μόλις το ξαναφτιάξω θα επανέρθω με φωτογραφία... ;)
 
Linguini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/01/11 )