Γνωρίζωντας οτι το αυγό ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων και έχοντας υπόψιν μου παρόμοιες συνταγές έβγαλα το εξείς συμπέρασμα: άν ένα μείγμα περιέχει κάποιο υγρό στοιχείο και αυγό και ψηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων με την θερμότητα τα υγρά εξατμίζονται και για να δραπετεύσουν οι υδρατμοί ανασηκώνουν το μείγμα. Όταν το μείγμα ανασηκωθεί, το αυγό (που “δένει” τα υλικά) ψήνετε και έτσι έχουμε το τελικό αποτέλεσμα (ανέφερα την σκέψη μου σε μία χημικό και μου είπε οτι μάλλον ισχύει -απο φυσικής πλευράς). Και το πόρισμα μου ήταν η παρακάτω συνταγή που είναι η πιο εύκολη λύση για “ξαφνικά” τραπέζια. Υλικά (ανά μερίδα): - 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. τριμμένο κίτρινο τυρί
- 1 κομμάτι φέτα
- 1 τριγωνάκι κρέμας τυριού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. γαλα
- 1 φέτα ζαμπόν (ψιλοκομμένη)
- 1 αυγό
- Λίγο μαυροπίπερο
Εκτέλεση : - Ανακατεύουμε τα τυριά με το αλεύρι, και το αυγό.
- Έπειτα προσθέτουμε το ζαμπόν, το γάλα, το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε μία κούπα και ψήνουμε για 4,5 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων (800w)
Καλή επιτυχία !!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 9509 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |