Η συνταγή αυτή δεν είναι πολύ εύκολη, αλλά θα έχετε σπιτική μαγιονέζα χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη.!!!!! Τύπος Γεύματος : Λίπος Φάση: 2η, 3η Υλικά: - 1 κρόκο αυγού
- μια πρέζα αλάτι
- 1,5 κουταλάκι έτοιμα μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλάκι ξίδι από άσπρο κρασί (ή μηλίτη)
- 200ml ελαιόλαδο
- μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
| |
Εκτέλεση - Χτυπήστε τον κρόκο του αυγού στο μίξερ επί 20 δευτερόλεπτα περίπου.
- Προσθέστε το αλάτι, τη μουστάρδα και το ξύδι και χτυπήστε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά Σταδιακά προσθέστε το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας να χτυπάτε το μείγμα στο μίξερ.
- Ρίξτε σταγόνα σταγόνα τον χυμό του λεμονιού, δοκιμάσετε και προσθέστε και άλλο λεμόνι ή αλάτι .
Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ελαιόλαδο, μεχρι και 300ml. Μπορείτε όμως να βάλετε όσο θέλετε από τα παραπάνω καρυκεύματα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7450 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |