Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Harcombe - Κόκινη Σάλτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από voulaskl   
Τετάρτη, 29/12/10

Η σάλτσα αυτη πάει πολύ με τυρί, με κρέας, σαλάτα τόνου, σε τοστ, μακαρόνια, ρυζι, για πίτσα.....!!!!

Κατάλληλο και για τη δίαιτα Harcombe. Φάση 1η αν αφαιρέσουμε το ξυδι  & 2η & 3η  

Τύπος γεύματος : Υδατάνθρακας

Υλικά:
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 3 πιπεριές, οποιοδήποτε χρώμα, κομμένες σε φέτες
  • 1 σκελίδα  σκόρδο,
  • μπόλικο αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο (ή ξίδι από κρασί ή λεμόνι ή χυμό λάιμ)
  • 500γρ χυμό ντομάτας
harcombe_logo_220
Εκτέλεση
  • Τσιγαρίζετε  το κρεμμύδι, τις πιπεριές και προς το τέλος το σκόρδο.
  • Σιγοβράστε την σάλτσα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Βάλτε αλάτι και ξύδι ανακατέψτε για να δοκιμάσετε προσθετσε ανάλογα.
  • Όταν τα υλικά μαλακώσουν τα αλέθουμε (έχω  το minipimer το οποίοι και βάζω μέσα στην κατσαρόλα και τα κάνει όλα αλοιφή!!!!!) και  αν η σάλτσα μας είναι πολύ ρευστή ανεβάζουμε την φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί  το παραπανίσιο νερό.
Προσοχή να μην την κάψετε.....!!!!!!  Όταν η  κρυώσει, την αποθηκεύετε σε βάζο στο ψυγείο, με λίγο λάδι από πάνω. 

 Μπορειτε επίσης να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα ή τσίλι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7175
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 24-05-2011 17:16
 
Βούλα μου την έφτιαξα σήμερα με πένες ολικής βεβαίως. 
Εχω όμως μια απορία: ντομάτα δεν έχει? 
Εγώ πρόσθεσα 2 ντοματες και έτριψα και 1 καρότο. Επίσης το παρακανα στο πιπέρι αλλά μου άρεσε πάρα πολύ. Παραδόξως έφαγε και ο γιος μου που γενικώς δεν είναι και απο τα ευκολότερα παιδιά στο φαγητό!! 
Πόσες μέρες διατηρείται στο ψυγείο?? :?
 
KATERINA71
2. 25-05-2011 15:09
 
Κατερινάκι μου έχεις δίκιο ....!!! 
ξέχασα να γράψω την σάλτσα :roll :roll ντομάτας....!!!! :grin :grin :grin  
ναι λοιπόν βάζω 1 χυμό ντομάτας 500γρ. φτιάχνω αρκετή ποσότητα και βάζω σε μερίδες στην κατάψυξη την χρησιμοποιώ σε όλα τα φαγητά που χρειάζεται σάλτσα 
χαίρομαι που άρεσε στο ζουζουνάκι σου....!!!!
 
voulaskl
3. 27-12-2013 12:11
 
epsaksa se pola sait kai vrika mia polu kali saltsa efkoli gia ena protari san emena grigori kai POLU NOSTIMI evxaristo
 
SAVVAS87
4. 30-12-2013 14:09
 
Να είσαι καλά SAVVAS87.... 
καλά μαγειρέματα...!!!!
 
voulaskl

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 25/05/11 )