Αυτή η συνταγή προέκυψε εχτές (PP day - cruise phase), ενώ έψαχνα ένα νόστιμο τρόπο να μαγειρέψω καθαρή πρωτεΐνη χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθώ πολύ (ήμουν σπίτι αλλά απασχολημένη με δουλειά). Το αποτέλεσμα μου φάνηκε πολύ γευστικό… Θα το κατέτασσα στα γλυκόξινα. Συστατικά - 8 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς πέτσα
- Τον χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο (προσοχή χωρίς ζάχαρη)
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σκόνη φαντάζομαι)
- Μπόλικο θυμάρι
- 1 κοφτή κουταλιά γλυκαντικό που να μπορεί να ψηθεί
| |
Οδηγίες - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε στο ψυγείο ώστε να μαριναριστεί το κοτόπουλο (τα άφησα μόνο για μια ώρα αλλά φαντάζομαι ότι αν μένανε όλη τη νύχτα θα γίνονταν ακόμα πιο αρωματικό το φαγητό).
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω και αέρα) για περίπου μία ώρα, αναλόγως τον φούρνο.
- Προτείνω στο τέλος να βάλετε γκριλ και να τα γυρίσετε από όλες τις πλευρές για να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 15664 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |