Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Αρνάκι κοκκινιστό με πένες
Αρνάκι κοκκινιστό με πένες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 26/01/11
P1010398

Ένα φαγητό που μου θυμίζει έντονα τα παιδικά μου χρόνια, όπως και είμαι σίγουρη σε πάρα πολλούς ακόμα!! Αυτό και το  ψητό στο φούρνο ήταν *Τα φαγητά της Κυριακής*

Υλικά
  • 1-1,5 κιλό αρνάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή
  • Μισό κιλό χυμό φρέσκιας ή
  • 2 κοφτές κουτ. Σούπας πελτέ
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • Μισή κούπα λάδι
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει καλά και ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος (που έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά). Αφήνουμε να σωταριστούν από τη μια πλευρά και γυρίζουμε από την άλλη.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγο να μαραθεί το κρεμμύδι (όχι να καεί).
  • Βγάζουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας ή τον πελτέ,  το αλάτι και το πιπέρι, τη ζάχαρη  και αφήνουμε να πιεί να υγρά του.
  • Προσθέτουμε μια κούπα νερό (κατά προτίμηση χλιαρό), σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό,  έως ότου μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε άλλο λίγο νερό (εξαρτάται από το κρέας και το πόσο χαμηλά είναι η θερμοκρασία μας).

Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές, ζυμαρικά , ρύζι ή πουρέ. Με ό, τι και να το συνοδεύσετε  είναι πολύ νόστιμο.

Μην γυρίζετε συχνά το κρέας όταν τα τσιγαρίζετε και μην το τρυπάτε με το πιρούνι. Φεύγουν τα υγρά του και το κρέας γίνεται άνοστο και στεγνό.

Αν έχετε πολύ κρέας μην το βάζετε όλο αλλά σε δυο δόσεις,  γιατί πέφτει η θερμοκρασία και  το κρέας δεν κάνει κρούστα αμέσως , κατεβάζει πολλά υγρά και γίνεται σαν βραστό.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6698
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 30-01-2011 08:25
 
Ax Βούλα!!!! Τα φαγητά της Κυριακής........Φαίνεται πεντανόστιμο !!!!
 
mariaZ
2. 30-01-2011 13:38
 
Από τα αγαπημένα φαγάκια
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 30/01/11 )