Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Γλυκόξινο κοτόπουλο Νο.01 (απιστευτο)
Γλυκόξινο κοτόπουλο Νο.01 (απιστευτο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από xrivoul   
Σάββατο, 22/01/11
dsc00139_420

Για οποιον θελει να εντυπωσιασει... γνησια κινεζικη γευση

Υλικά

Για το κοτοπουλο 

  • 2 φιλετα κοτοπουλο κομμενα σε μπατουνακια και βρασμενα
  • 500 γρ αλευρι
  • 8 γρ μαγια (ενα φακελακι)
  • μια πρεζα ζαχαρη 
  • νερο οσο χρειαστει για ζυμη ουτε  νερουλι ουτε πολυ σφιχτη (οπως για λουκουμαδες)
  • 1 1/2 κγ αλατι

Για γλυκοξινη

  • πιπερια κοκκινη-πρασινη-πορτοκαλι κομμενα καρε
  • 1 κρεμμυδι μεγαλο σε φετες
  • 2 καροτα σε ροδελες λεπτες
  • 1 κουπα ξυδι
  • 1 κουπα ζαχαρη
  • μιση κουπα  φυσικο χυμο πορτοκαλι
  • μιση κουπα χυμο ανανα 
  • μιση κουπα πουμαρο  
  • 1 κουταλια αλατι
  • 2 κουταλακια κορν φλαουερ
Εκτέλεση
  • Φτιαχνουμε τον χυλο και τον σκεπαζουμε με βρεγμενη πετσετα να φουσκωσει
  • Βραζουμε το κοτοπουλο και το βαζουμε στην ακρη
  • Βαζουμε ολα υγρα υλικα της σαλτσας και οταν παρει βραση προσθετουμε το κορν φλαουερ διαλυμενο σε λιγο κρυο νερο και ανακατευουμε μεχρι να δεσει
  • Σε κατσαρολα σοταρουμε σε λιγο λαδι τα λαχανικα τοσο ωστε να κρατανε λιγο
  • Βαζουμε μπολικο σπορελαιο σε κατσαρολα και τηγανιζουμε το κοτοπουλο αφου το βουτηξουμε στον χυλο
  • Οταν τελειωσουμε με τους λουκουμαδες το ριχνουμε στα λαχανικα και προσθετουμε την γλυκοξινη

Σερβιρεται με ρυζι μπασματι


Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 25723
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 26-01-2011 19:46
 
Το κοτοπουλο σε αυτο το χυλο θα γινεται φοβερα τραγανο ετσι δεν ειναι?Ειχα φαει καποτε σε κινεζικο εστιατοριο, κοτοπουλο γλυκοξινο και δεν ηξερα πως γινεται αυτη η κρουστα στις μπουκιτσες!!!Θα το κανω σιγουρα!!Μπραβο σου!!Και πολυ λαχταριστη η φωτογραφια σου!!
 
margarita79
2. 26-01-2011 20:08
 
Όντως. πρέπει να είναι απίστευτο!!!Θα το δοκιμάσω. Ωραία φωτογραφία.
 
voula
3. 26-01-2011 22:41
 
μμμμμμμμμμμ φαινεται πεντανοστιμο!!!!!!!!!!
 
mariaZ
4. 27-01-2011 11:23
 
Το κοτόπουλο φαίνεται υπέροχο και αρκετά κοντά στην αυθεντική συνταγή, οπότε και θα το δοκιμάσουμε ;) 
'Ομως, 500γρ. αλεύρι δεν είναι πολλά για 2 φιλέτα κοτόπουλου?
 
Flora
5. 27-01-2011 11:30
 
euxaristw polu paidia...analogos ta fileta fili mou egw exw enan kreopwlh pou mou vazei kati terastia fileta ginete tragano apla mhn to valete stin saltsa enw einai zestoi oi loukoumades giati tha malakwsoun ..einai uperoxi suntagi....aaaaaa kai kati allo mia fora pou eixa ftoiaksei tiganopswma me zumi pizza eixa tuliksei to kotopoulo me tetoia zumi kai itan eksisou teleio
 
xrivoul
6. 24-02-2011 22:41
 
katapliktiki syntagh! yiam yiam! :) 
eidika h glykoxinh exei teleia dosologia, akrivos opos prepei!  
euxaristoume k mpravo xrivoul!
 
yiotaki
7. 26-02-2011 13:31
 
se euxaristw yiotakiiiiiiiiiiiii....to epsaksa arketa mexri na thn vgalw swsta na fernei se original geusi :grin
 
xrivoul
8. 12-10-2011 15:40
 
Όπως λέει και ο τίτλος, απίστευτο!!! Τα λουκουμαδοκοτοπουλάκια είναι πεντανόστιμα, ακριβώς όπως τα τρώμε στο αγαπημένο μας κινέζικο μαγαζάκι! Τη γλυκόξινη που προτείνεις δεν πρόλαβα να την ετοιμάσω, έβαλα την έτοιμη σε βάζο, αλλά την επόμενη θα δοκιμάσω με τη δική σου! Τέλεια συνταγή, την έψαχνα καιρό!
 
katerina
9. 03-11-2012 16:30
 
συγχαρητηρια!απλα απιστευτο,το εφτιαξα σημερα το μεσημερι,κ θα κανω αλλη μια δοση για αυριο που περιμενω παρεα.τελειο,ενθουσιαστικα κ γω κ ο αντρας μου!μπραβο!
 
sugarenia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/02/12 )