Για οποιον θελει να εντυπωσιασει... γνησια κινεζικη γευση Υλικά
Για το κοτοπουλο - 2 φιλετα κοτοπουλο κομμενα σε μπατουνακια και βρασμενα
- 500 γρ αλευρι
- 8 γρ μαγια (ενα φακελακι)
- μια πρεζα ζαχαρη
- νερο οσο χρειαστει για ζυμη ουτε νερουλι ουτε πολυ σφιχτη (οπως για λουκουμαδες)
- 1 1/2 κγ αλατι
Για γλυκοξινη - πιπερια κοκκινη-πρασινη-πορτοκαλι κομμενα καρε
- 1 κρεμμυδι μεγαλο σε φετες
- 2 καροτα σε ροδελες λεπτες
- 1 κουπα ξυδι
- 1 κουπα ζαχαρη
- μιση κουπα φυσικο χυμο πορτοκαλι
- μιση κουπα χυμο ανανα
- μιση κουπα πουμαρο
- 1 κουταλια αλατι
- 2 κουταλακια κορν φλαουερ
Εκτέλεση
- Φτιαχνουμε τον χυλο και τον σκεπαζουμε με βρεγμενη πετσετα να φουσκωσει
- Βραζουμε το κοτοπουλο και το βαζουμε στην ακρη
- Βαζουμε ολα υγρα υλικα της σαλτσας και οταν παρει βραση προσθετουμε το κορν φλαουερ διαλυμενο σε λιγο κρυο νερο και ανακατευουμε μεχρι να δεσει
- Σε κατσαρολα σοταρουμε σε λιγο λαδι τα λαχανικα τοσο ωστε να κρατανε λιγο
- Βαζουμε μπολικο σπορελαιο σε κατσαρολα και τηγανιζουμε το κοτοπουλο αφου το βουτηξουμε στον χυλο
- Οταν τελειωσουμε με τους λουκουμαδες το ριχνουμε στα λαχανικα και προσθετουμε την γλυκοξινη
Σερβιρεται με ρυζι μπασματι Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 25723 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |