Τη συνταγή αυτή την είδα στο αμερικάνικο top chef και μου άρεσε πολύ. Την έφτιαξα με κάποιες παραλλαγές από την αρχική συνταγή και βγήκε καταπληκτική. Γλυκιά από το καρότο με μια πικάντικη επίγευση από το κάρυ, ανεπανάληπτη! Είναι και εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή της, δοκιμάστε τη και δεν θα χάσετε… Υλικά (για 4 άτομα) Για τη σούπα:
- 6 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κ.σ. κάρυ
- 1 φλ. Κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ζωμό λαχανικών
Για το γιαούρτι:
- 1 φλ. Γιαούρτι στραγγιστό
- ½ αγγούρι χωρίς τους σπόρους, κομμένο σε κυβάκια
- 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
- ½ κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνετε το κάρυ να καβουρντιστεί και να βγάλει τα αρώματά του. Ανακατεύετε για 1’ και ρίχνετε το σκόρδο να μαραθεί, χωρίς να μαυρίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι να γυαλίσει και έπειτα τα καρότα. Αλατίζετε και σκεπάζετε τα λαχανικά με το ζωμό, ζεστό. Βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, περίπου για 20’.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γιαούρτι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με ότι σας αρέσει και το κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Όταν είναι έτοιμα και τα καρότα κατεβάζετε από τη φωτιά και την περνάτε με pimmer ή από το μπλέντερ λίγη λίγη, μέχρι να γίνει βελούδινη στη υφή και χωρίς κομμάτια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και επαναφέρετε στη φωτιά για 1’-2’. Διορθώνετε με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρετε. Σε κάθε πιάτο ρίχνετε στη μέση από 1 κ.σ. από το γιαούρτι που φτιάξατε νωρίτερα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 7452 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |