Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Καροτόσουπα βελουτέ με κάρυ και γιαούρτι με μυρωδικά
Καροτόσουπα βελουτέ με κάρυ και γιαούρτι με μυρωδικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 24/01/11
karotosoupa1

Τη συνταγή αυτή την είδα στο αμερικάνικο top chef και  μου άρεσε πολύ. Την έφτιαξα με κάποιες παραλλαγές από την αρχική συνταγή και βγήκε καταπληκτική. Γλυκιά από το καρότο με μια πικάντικη επίγευση από το κάρυ, ανεπανάληπτη! Είναι και εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή της, δοκιμάστε τη και δεν θα χάσετε… 

Υλικά (για 4 άτομα)       

Για τη σούπα:

  • 6 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 1 φλ. Κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ζωμό λαχανικών

Για το γιαούρτι:

  • 1 φλ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ αγγούρι χωρίς τους σπόρους, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
  • ½ κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ.  κόλιανδρο φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνετε το κάρυ να καβουρντιστεί και να βγάλει τα αρώματά του. Ανακατεύετε για 1’ και ρίχνετε το σκόρδο να μαραθεί, χωρίς να μαυρίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι να γυαλίσει και έπειτα τα καρότα. Αλατίζετε και σκεπάζετε τα λαχανικά με το ζωμό, ζεστό. Βράζετε σε χαμηλή  θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, περίπου για 20’.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γιαούρτι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με ότι σας αρέσει και το κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Όταν είναι έτοιμα και τα καρότα κατεβάζετε από τη φωτιά και την περνάτε με pimmer  ή από το μπλέντερ λίγη λίγη, μέχρι να γίνει βελούδινη στη υφή και χωρίς κομμάτια.  Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και επαναφέρετε στη φωτιά για 1’-2’. Διορθώνετε με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρετε.  Σε κάθε πιάτο ρίχνετε στη μέση από 1 κ.σ. από το γιαούρτι που φτιάξατε νωρίτερα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 7452
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 28-01-2011 07:17
 
Σε χαίρομαι γιατί δοκιμάζεις τα πάντα και πάντα με μεγαλη επιτυχία!!!! :zzz :zzz
 
mariaZ
2. 28-01-2011 10:25
 
Φαίνεται νόστιμη, ιδανική για τις κρύες νύχτες που περνάμε... Διαφορετική γεύση φαντάζομαι γιατί δεν έχω δοκιμάσει ποτέ καροτόσουπα... Ευκαιρία λοιπόν! :zzz Ευχαριστούμε Φλώρα! :)
 
nayia
3. 28-01-2011 13:15
 
λαχταριστη!!! :eek
 
margarita79
4. 29-01-2011 07:30
 
@μαρίαΖ: Η αλήθεια είναι πως είμαι επιρρεπής στο "καινούριο"...ότι κι αν είναι αυτό :grin  
@nayia: Θα περιμένω εντυπώσεις, αν και είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει ;) 
@Μαρτζι: Είναι, και της φαίνεται ;) 
Ευχαριστώωωωω :zzz
 
Flora
5. 31-01-2011 02:21
 
Και εγώ δεν έχω δοκιμάσει καροτόσουπα. Αυτή φαίνεται πολύ ωραία. Μπράβο ΦΛώρα
 
voula
6. 01-02-2011 08:11
 
Σ\' ευχαριστώ, Βούλα :)  
Να τη δοκιμάσετε, είναι πεντανόστιμη!!!
 
Flora
7. 02-02-2011 01:41
 
Respect Φλώρα..Εστιατορικό πιάτο που θα έλεγε και ο Λαζάρου!! Θα την κάνω γιατί μου άρεσε πολύ και φανταζομαι δένουν οι γεύσεις απιστευτα! :)
 
minegirl
8. 02-02-2011 08:12
 
Σ\' ευχαριστώ minegirl, για τα καλά σου λόγια! 
Θα περιμένω εντυπώσεις :)
 
Flora
9. 09-05-2013 21:29
 
Την έφτιαξα σήμερα! Πολύ νόστιμη!! :zzz
 
mafalda85

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 28/01/11 )