Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γλυκές μπάρες λεμονιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από Flora   
Πέμπτη, 27/01/11
Ευρετήριο άρθρου
Γλυκές μπάρες λεμονιού
Σελίδα 2

lemon_bars_8

Ένα καταπληκτικό κέρασμα, μεταξύ τάρτας ή brownie!!! Μαλακό και τραγανό ταυτόχρονα, γλυκό και ξινό αλλά πάνω απ’ όλα διαφορετικό και πολύ-πολύ εύκολο. Την αρχική ιδέα τη βρήκα στο allrecipes.com, δοκιμάστε το…

Υλικά (για πυρέξ 20x33cm)

Για τη βάση:

  • 1 ¾ της κούπας τσαγιού αλεύρι
  • 2/3 της κούπας τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κούπα τσαγιού βούτυρο, παγωμένο, σε κομμάτια

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 1 ½ της κούπας τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • ¼ της κούπας τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 4 αυγά
  • ½ της κούπας τσαγιού χυμό λεμονιού (3 μέτρια λεμόνια)
  • ½ κούπα έξτρα ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
lemon_bars_1

lemon_bars_2

lemon_bars_3

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι, τρίβοντας το βούτυρο με αλεύρι και τη ζάχαρη ώστε να επιτύχουμε μια τριφτή ζύμη.
  • Βουτυρώνουμε το πυρέξ, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και με το χέρι απλώνουμε τη ζύμη να καλύψει ομοιόμορφα όλον τον πάτο του.
  • Ψήνουμε για 20’ ή μέχρι να χρυσίσει όμορφα η βάση μας.
lemon_bars_4

lemon_bars_5

lemon_bars_6

  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και ρίχνουμε μέσα τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνουμε με την κρέμα την ψημένη βάση, όπως τη βγάλαμε από το φούρνο και ψήνουμε ακόμη 20’-22’.
  • Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με την άχνη και κόβουμε σε κομμάτια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο και τρώγονται κρύα.
lemon_bars_7
Καλή επιτυχία!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 17956
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
16. 18-03-2011 07:55
 
Σ' ευχαριστώ, tamar :zzz
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )