Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψάρι με λαχανικά βελουτέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 27/01/11
0114_420
Υλικά:
  • Χοντρά βραστόψαρα της αρεσκίας φρέσκα ή κατ/να : Σιναγρίδα, φαγγρί, κοκκινόψαρο, μπακαλιάρο, ορφό, σκορπίνες κ.α.
  • Καρότα, σέλινο, κρεμμύδια, πατάτες, ντομάτες, κολοκύθια.
  • Ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • αλάτι, λίγο πιπέρι.
  • 1-2 κ.σ. κορν-φλάουρ.

    Τις ποσότητες τις κανονίζετε ανάλογα με τις μερίδες και το γούστο σας.
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα λαχανικά και τα ψάρια όπως την ψαρόσουπα, κανονίζοντας όμως το ζουμί να είναι ίσα-ίσα !
  • Βάζουμε σε ένα μπωλ το χυμό λεμονιού με το κορν-φλάουρ και τα χτυπάμε καλά (εγώ τα χτυπώ με το μίξερ του φραπέ), ρίχνουμε και 1-2 φλιτζάνες ζουμί, τα ξαναχτυπάμε και τα ρίχνουμε στο τσικάλι που βράζει, αναχουμίζουμε το τσικάλι και το τραβάμε από τη φωτιά.

 Αν θέλετε να φτιάξετε και σούπα, βάλτε περισσότερο νερό από την αρχή και όταν είναι ψημένα τα υλικά, παίρνετε αυτό που θέλετε για σούπα, αφήνοντας ζουμί να είναι ίσα-ίσα και συνεχίζετε...

 Θα το ονόμαζα "κακαβιά βελουτέ" αλλά επειδή πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για την αυθεντική κακαβιά οτι δεν έχει καρότα, σέλινο και διάφορα λαχανικά, αλλά μόνο πατάτες και κρεμμύδια, γιαυτό κι εγώ το λέω ψάρι με λαχανικά βελουτέ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6328
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 01-02-2011 19:55
 
Αγαπητέ Τσίγκο φαίνεται πεντανόστιμο!!!!
 
mariaZ
2. 02-02-2011 00:42
 
Με συναγρίδα ή σκορπίνα θα την προτιμούσα. Ωραία σούπα!!!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 30/01/11 )