Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ Μαρμπρέ (με γλάσσο σοκολάτας)
Κέικ Μαρμπρέ (με γλάσσο σοκολάτας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 02/02/11
dsc_0856_420
Η συνταγή ειναι του Σ.Παρλιάρου και εγώ προσθεσα το γλασσο.
Υλικά
  • 180 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομματάκια
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεσαία αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανιλιες
  • 180 γρ. γάλα πλήρες + 1½ κουτ. σούπας επιπλέον, χλιαρό 
  • 30 γρ. σκόνη κακάο

Για το γλάσσο

  • 1 σακουλάκι σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγονες
  • 50 μλ γάλα
  • 1/2 κ.σ βιτάμ
Διαδικασία:
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Ενσωματώνουμε και τα 180 γρ. γάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
  • Αφαιρούμε σε ενα μπωλ τα 2/3 του λευκού μείγματος και το φυλάμε στην ακρη. 
  • Στο υπόλοιπο μειγμα προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο μαζί με τη 1½ κουταλιά ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 25 x 11 εκ.
  • Ρίχνουμε το μισο απο το λευκο μειγμα μετα το σοκολατένιο και τελος το υπόλοιπο λευκο.
  • Ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κέικ, το αφήνουμε για λιγο μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε.
  • Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το γαλα να παρει μια βραση και αμεσως κατεβαζουμε απο το ματι και ανακατευουμε μεσα την κουβερτουρα σε σταγονες και το βιταμ.
  • Ανακατευουμε μεχρι να εχουμε ενα λειο γλασσο.
  • Αφου κρυωσει το κεικ περιχυνουμε με το γλάσσο σοκολάτας.

Εγω αντι για βουτυρο αγελαδος εβαλα super fresco σκληρο και αντι για αλευρι απλο με μπεικιν εβαλα φαριν απ.

 Καλή επιτυχία!!

dsc_0855_420


Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 9298
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 08-02-2011 07:12
 
Με κολασες πρωι πρωι :x  
Δε στελνεις κανενα κομματακι κατα δω? :p
 
steka
2. 08-02-2011 08:29
 
Τα μεγάλα πνεύματα πάντα συναντώνται :grin Με πρόλαβες στο τσάκ!! 
Κι εγώ από τον Παρλιάρο έμαθα να κάνω αυτό το κεκάκι και πολύ μου αρέσει. Το γλάσσο φαντάζομαι πως το απογειώνει...θα το υιοθετήσω ;)
 
Flora
3. 08-02-2011 16:27
 
Το κεκακι το εκανα πολυ συχνα με την κλασσικη μου συνταγη για κεικ αλλα αυτη ειναι λιγο διαοφρετικη και μου αρεσε πολυ.Το γλασσο το συγκεκριμενο ειναι πολυυυ καλο!Να το δοκιμασετε!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 08/02/11 )