Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαλατόπιτα Νο.06 (της προγιαγιάς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από tamar   
Τετάρτη, 02/02/11

Ο,τι πιο εύκολο για τις κρύες μέρες του χειμώνα...

Θα με θυμηθείτε!!! 

Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1μιση φλιτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο
  • ξύσμα λεμονιού
  • 2 βανίλιες
  • μαύρη ζάχαρη 
  • ζάχαρη άχνη, κανέλα
Εκτέλεση
  • Σιγοβράζουμε το γάλα (στο 7 στην κλίμακα του 9) μαζί με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει.
  • Μετά απο 2-3 λεπτά ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αμέσως αποσύρουμε από τη φωτιά, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Αλείφουμε με βούτυρο το ταψάκι διαμέτρου 25 εκ-28 εκ. (ή πήλινο σκεύος ή ταρτιέρα ή 2 ορθογώνιες φόρμες) και πασπαλίζουμε παντού με σιμιγδάλι ώστε να καλυφθεί όχι μόνο ο πάτος, αλλά και τα τοιχώματα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 για κάνα μισάωρο (μέχρι να ροδοκοκκινίσει).
  • Βγάζουμε και σερβίρουμε μετά από τουλάχιστον πέντε λεπτά αφού πασπαλίζοντας το κάθε κομμάτι με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

 Θα ξετρελαθείτε όχι μόνο με τη γεύση αλλά και με το άρωμα!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 12989
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 08-02-2011 16:24
 
Μην ειναι αυτη η ξεσκεπαστη που ψαχνω τοσο καιρο?Εχω δοκιμασει πολλες αλλα σαν μια γαλατοπιτα που ειχα φαει απο μια κυρια καποτε δεν ειναι καμμια!Θα την κανω οπωσδηποτε!
 
margarita79
2. 09-02-2011 11:40
 
Λοιπόν την έφτιασα σήμερα , και μου έγινε υπέροχη!!!... Συγχαρητήρια κουκλα μου για την συνταγή σου, και σε ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας... Ο άνδρας μου ξετρελάθηκε, κάθε μέρα θέλει να του την φτιάχνω σαν μπουγάτσα μοιάζει και μυρίζει -χωρίς φύλλο.!!!
 
pastaflora
3. 09-02-2011 14:20
 
Αχ πολύ χαίρομαι που σου άρεσε. Δεν είχα βάλει φωτογραφία γιατί δεν είχα πρόχειρη και πολύ φοβόμουν οτι καμιά σας δεν θα την έφτιαχνε. Και πραγματικά είναι τόσο ωραία και εύκολη που θα ήταν κρίμα...
 
tamar
4. 01-03-2011 15:37
 
MOY ΞΕΡΑΘΗΚΕ ΕΓΙΝΕ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑ. 
ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΕΨΗΣΑ
 
MELIMELAKI
5. 02-03-2011 18:51
 
Σου ξεράθηκε; Πώς τα κατάφερες; 
Είναι πραγματικά πάρα πολύ εύκολη και πεντανόστιμη χωρίς κόπο!!!
 
tamar
6. 22-07-2011 20:08
 
Όντως είναι πανεύκολη στην εκτέλεση. Την ψήνω αυτήν την στιγμή. Φαίνεται τέλεια!!!  
Ελπίζω να μου πετύχει. Θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα!!!  
Σε ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή :zzz
 
MairoulaA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 08/02/11 )