Ο,τι πιο εύκολο για τις κρύες μέρες του χειμώνα... Θα με θυμηθείτε!!! Υλικά: - 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
- 1 λίτρο γάλα
- 1μιση φλιτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κουτ.σούπας βούτυρο
- ξύσμα λεμονιού
- 2 βανίλιες
- μαύρη ζάχαρη
- ζάχαρη άχνη, κανέλα
Εκτέλεση: - Σιγοβράζουμε το γάλα (στο 7 στην κλίμακα του 9) μαζί με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει.
- Μετά απο 2-3 λεπτά ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αμέσως αποσύρουμε από τη φωτιά, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Αλείφουμε με βούτυρο το ταψάκι διαμέτρου 25 εκ-28 εκ. (ή πήλινο σκεύος ή ταρτιέρα ή 2 ορθογώνιες φόρμες) και πασπαλίζουμε παντού με σιμιγδάλι ώστε να καλυφθεί όχι μόνο ο πάτος, αλλά και τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 για κάνα μισάωρο (μέχρι να ροδοκοκκινίσει).
- Βγάζουμε και σερβίρουμε μετά από τουλάχιστον πέντε λεπτά αφού πασπαλίζοντας το κάθε κομμάτι με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Θα ξετρελαθείτε όχι μόνο με τη γεύση αλλά και με το άρωμα!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 12989 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |