Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Όσπρια και Δημητριακά arrow Πιλάφι με σαφράν, τηγανητό φιδέ και ρόδι
Πιλάφι με σαφράν, τηγανητό φιδέ και ρόδι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από tamar   
Σάββατο, 05/02/11

Πρωτοέφαγα αυτό το πιλάφι πριν 2-3 χρόνια και πλέον το φτιάχνω πάντα σε γιορτές. Ιδίως τα Χριστούγεννα. Είναι απίστευτα εντυπωσιακό!

Υλικά (για 6-8 άτομα):
  • 3 κούπες ρύζι για πιλάφι (2,5 κούπες βραστό νερό για κάθε κούπα ρύζι)
  • βιτάμ
  • 1 πρέζα σαφράν (5-6 τριχούλες)
  • 1 μεγάλο ρόδι
  • 2 φωλιές φιδέ
  • Λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζετε 2 κουταλιες βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το βραστό νερό, το σαφράν, αλάτι και ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και περιμένουμε να πάρει βράση.
  • Όταν το ρύζι απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό, το αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια υφασμάτινη πετσέτα και το αφήνουμε να ηρεμήσει.
  • Εν τω μεταξύ σε ένα τηγανάκι βάζετε 1 κουτ σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά λάδι, τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά και ρίχνετε μέσα τον ωμό φιδέ.
  • Τον σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει χρυσός. Τον αποσύρετε από τη φωτιά, τον σπάτε σε μικρά κομμάτια, τον βάζετε μέσα στο κίτρινο πιλάφι και ανακατεύετε καλά, αφού προσθέσετε τους σπόρους του ροδιού.
Βάζουμε το πιλάφι σε μια φόρμα (εγώ έχω πάρει ειδική από τον Βασιλόπουλο η οποία έχει και καπάκι και μπαίνει και στον φούρνο μικροκυμάτων) και ξεφορμάρουμε πριν το σερβίρισμα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6980
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 12-02-2011 14:15
 
Φαίνεται πολύ γιορτινό και εντυπωσιακό!! 
Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.
 
Flora
2. 12-02-2011 17:37
 
Κι εμένα μου έκανε κλικ αυτή η συνταή.
 
sgr
3. 14-02-2011 12:34
 
Πραγματικά είναι άκρως εντυπωσιακό πιλάφι!!!!
 
tamar

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/02/11 )