Πρωτοέφαγα αυτό το πιλάφι πριν 2-3 χρόνια και πλέον το φτιάχνω πάντα σε γιορτές. Ιδίως τα Χριστούγεννα. Είναι απίστευτα εντυπωσιακό! Υλικά (για 6-8 άτομα): - 3 κούπες ρύζι για πιλάφι (2,5 κούπες βραστό νερό για κάθε κούπα ρύζι)
- βιτάμ
- 1 πρέζα σαφράν (5-6 τριχούλες)
- 1 μεγάλο ρόδι
- 2 φωλιές φιδέ
- Λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: - Σε μια κατσαρόλα βάζετε 2 κουταλιες βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το βραστό νερό, το σαφράν, αλάτι και ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και περιμένουμε να πάρει βράση.
- Όταν το ρύζι απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό, το αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια υφασμάτινη πετσέτα και το αφήνουμε να ηρεμήσει.
- Εν τω μεταξύ σε ένα τηγανάκι βάζετε 1 κουτ σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά λάδι, τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά και ρίχνετε μέσα τον ωμό φιδέ.
- Τον σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει χρυσός. Τον αποσύρετε από τη φωτιά, τον σπάτε σε μικρά κομμάτια, τον βάζετε μέσα στο κίτρινο πιλάφι και ανακατεύετε καλά, αφού προσθέσετε τους σπόρους του ροδιού.
Βάζουμε το πιλάφι σε μια φόρμα (εγώ έχω πάρει ειδική από τον Βασιλόπουλο η οποία έχει και καπάκι και μπαίνει και στον φούρνο μικροκυμάτων) και ξεφορμάρουμε πριν το σερβίρισμα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6980 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |