Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σουπιές κρασάτες Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Δευτέρα, 31/01/11

0115_420

Υλικά (για 3-4 μερίδες):
  • 1.200 kg. σουπιές φρέσκες ή κατ/νες (2 μεγάλες)
  • 1 ποτ. κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τις σουπιές από τα εντόσθια, μάτια και στόμα χωρίς να βγάλουμε το δέρμα και τις κόβουμε κομμάτια. Κρατάμε το σακουλάκι με τον καφέ πολτό που είναι ακριβώς κάτω από το κεφάλι.
  • Τις βάζουμε στο τσικάλι με το κρασί, το λάδι, τον καφέ πολτό και λίγο νερό να ψηθούνε, αν χρειαστεί κιάλλο νερό προσθέτουμε μέχρι να μαλακώσουν κανονίζοντας προς το τέλος το ζουμί να είναι 2-3 εκ. και αλατίζουμε

Εγώ τις κλείνω 5' στη χύτρα με όλα τα υλικά, χωρίς νερό και γίνονται λουκούμι.

Το μελάνι δεν το προτιμώ γιατί είναι αντιαισθητικό, με το δέρμα και τον καφέ πολτό νοστιμίζει και χυλώνει το ίδιο και καλύτερα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5569
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 06-02-2011 01:46
 
Πολύ μου αρέσουν οι σουπιές. Και η συνταγή απλή και ωραία. 
Οταν έχεις μια φρέσκια σουπιά ή οποιοδήποτε ωραίο ψάρι τα υλικά πρέπει να είναι λίγα για ν΄ αναδεικνύεται η γεύση του.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 23/04/11 )