Υλικά (για 4 άτομα) Για τις μπριζόλες:
- 4 μπριζόλες χοιρινές με κόκαλο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κ.σ. γλυκό τσίλι
- 2 κ.σ. σόγια sauce
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο
Για τον πουρέ:
- 500-600γρ. πατάτες βρασμένες
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος ζεστή
- 2 φλ. φρέσκο γάλα ζεστό
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- Αλάτι, λευκό πιπέρι
- ½ κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση Ανακατεύετε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά για τις μπριζόλες και τις αλείφετε με αυτό το μείγμα. Αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες να μαριναριστούν και ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45’ περίπου, γυρίζοντάς τες και περιχύνοντάς τες με το ζουμί τους.
Ετοιμάζετε τον πουρέ. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με την κρέμα. Ανακατεύετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Σουρώνετε τις πατάτες, περνάτε από μύλο πριν κρυώσουν, ανακατεύετε το βούτυρο και ρίχνετε το μείγμα γάλακτος λίγο- λίγο, ανακατεύοντας παράλληλα ώστε να απορροφάται από τις πατάτες. Μπορεί να μην το πάρει όλο ή να θέλει λίγο ακόμη, αυτό εξαρτάται από την ποικιλία της πατάτας.
Σερβίρετε τον πουρέ, ακουμπήστε πάνω του τη μπριζόλα, περιχύστε με λίγη από τη σάλτσα και απολαύστε! Οι μπριζόλες γίνονται εξαιρετικά μαλακές και νόστιμες και ο πουρές νομίζω πως είναι το ιδανικό ταίριασμα.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 16728 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |