Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σπανακόρυζο με ντομάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από voula   
Κυριακή, 27/02/11

p1010548_420 

Οι γνώμες για το σπανακόρυζο διίστανται. Με ντομάτα ή  άσπρο με λεμόνι?

Εγώ δεν μπορώ να το φάω χωρίς ντομάτα και ο άντρας κάθε φορά που το βλέπει μου λέει  "μα πότε θα μάθεις να κάνεις το σπανακόρυζο σωστά...". Τουλάχιστον μετά από τόσα χρόνια διαμαρτύρεται αλλά το τρώει.

Υλικά
  • 1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο)
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Μισό ποτήρι κρασιού ρύζι (καρολίνα)
  • 3/4 κούπας  συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή  
  • 1 κ.σ πελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα πολύ καλά. Τα κόβουμε σε ψιλά κομμάτια.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Έπειτα βάζουμε  τον άνηθο, το μαϊντανό  και το χυμό ντομάτας και αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί και η ντομάτα μας.
  • Προσθέτουμε 2 κούπες νερό και αφήνουμε 15 λεπτά να βράσει το σπανάκι. Έπειτα ρίχνουμε άλλη 1,5 κούπα ζεστό νερό και προσθέτουμε το ρύζι .
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνουμε να βράσει για  15 λεπτά ακόμα και κλείνουμε το μάτι. Το ρύζι θα φουσκώσει και θα γίνει με τη θερμότητα που έχει η κατσαρόλα μας. Δηλαδή σερβίρουμε μετά από 15 λεπτά τουλάχιστον.

Αν το βράσετε κανονικά μετά από μισή ώρα  θα χυλώσει (μην σας φοβίσει αν όταν το κλείσετε έχει παραπάνω νεράκι θα το πιεί το ρύζι καθώς θα φουσκώνει)

 Αν δείτε πως χρειάζεται παραπάνω νερό προσθέστε και άλλο (η ποσότητα διαφέρει ανάλογα με το πόσο δυνατά έχουμε το μάτι μας και από το σκεύος που χρησιμοποιούμε.

 Αν θέλετε αφαιρέστε την ντομάτα και συνοδεύστε το με μπόλικο λεμόνι.

Είναι από τα φαγητά που τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα. Σερβίρετε με φρέσκο ψωμάκι  φέτα και ελιές.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 46137
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 05-03-2011 20:18
 
Υπέροχο Βουλίτσα μας, ετσι το φτιάχνω και εγώ, με ή χωρίς ντομάτα, αλλά πάντοτε χωρίς μαιντανό. Μονο με φρέσκοκρεμμυδάκι και όταν δεν υπάρχει βαζω ξερό, και μπόλικο άνηθο... 
 
Πολύ μου αρέσει και με ...γιαούρτι! είτε έχει ντομάτα είτε όχι. Δοκίμασε ...είναι υπέροχο!!!
 
pastaflora
2. 08-03-2011 10:24
 
Το ζήλεψα τόσο που λέω να το φτιάξω το απόγευμα για να φάμε αύριο το μεσημέρι. Και εμείς το τρώμε με γιαουρτάκι. Του πάει πολύ! :p
 
doraki
3. 11-03-2011 11:41
 
Α! Κι εγώ με ντομάτα το ήξερα. Από τον καλό μου έμαθα ότι γίνεται και λεμονάτο. Για την ακρίβεια η άποψή του είναι ότι το ντοματένιο είναι απλώς... εκδοχή και όχι η βασική συνταγή. 
Εγώ εξακολουθώ να το κάνω με ντομάτα, πάντως... Μόνο όταν έχω υπερπαραγωγή λεμονιών από τα δέντρα μας (!), του κάνω καμιά φορά το χατίρι. 
;)
 
elie
4. 15-06-2014 17:31
 
πολύ εύκολο και ιδιαίτερα νόστιμο!σε ευχαριστώ για την συνταγή
 
frogman170
5. 16-06-2014 21:04
 
frogman170 χαίρομαι που σου άρεσε! 
:)
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 05/03/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός