Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρεβιθάδα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 05/02/11

p1010487_420

Και αυτοί που δεν συμπαθούν τα ρεβίθια ίσως αλλάξουν γνώμη..

Υλικά
  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες ή
  • 1 κούπα ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 1κουτ. σούπας κοφτή αλεύρι
  • ¾ κούπας λάδι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ να μουλιάσουν με ένα κουταλάκι κοφτό σόδα.
  • Την άλλη μέρα πλένουμε καλά τα ρεβίθια μας και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. Πριν βράσουν αφαιρούμε τον πολύ αφρό που έχουν βγάλει μ΄ ένα κουτάλι και βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μισομαλακώσουν. Αν τα βάλουμε σε χύτρα αφήνουμε για 10 λεπτά.
  • Έπειτα  τα βάζουμε σε γάστρα, προσθέτοντας όλα τα υλικά μας. Το νερό πρέπει να είναι έως τη μέση των ρεβιθιών.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 2 με 2,5 ώρες περίπου.
p1010475_420
p1010477_420

Καλή επιτυχία

 Η συνταγή είναι της Α.  Μπαρμπαρίγου , αλλά με αρκετές  δικές μου παρεμβάσεις κυρίως ως προς την εκτέλεση


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 8492
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 11-02-2011 15:22
 
απο τα αγαπημένα μου φαγητά.βέβαια συνοδεύεται άψογα με ένα ποτήρι τσιπουράκι. 
ένας φίλος μου που είναι πολύ μερακλής βάζει την γάστρα στα κάρβουνα στο τζάκι απο βραδύς καιτην άλλη μέρα είναι special.
 
PANELE
2. 12-02-2011 14:17
 
Δεν έχω φάει ποτέ τα ρεβύθια με τομάτα. Φυσικά και θα το δοκιμάσουμε ;)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/02/11 )