Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο με κάρυ και σπανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από cmd353   
Τρίτη, 08/02/11

Νόστιμο και αρωματικό φαγητό. 

Υλικά:
  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες λιωμένες ή 1 κούπα πολτό ντομάτας (χωρίς ζάχαρη)
  • 1/2 με 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κούπα γιαούρτι πλήρες
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
  • ελαιόλαδο

Μπαχαρικά:

  • 1 κουταλιά σπόρους μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι μπούκοβο
  • 3 κουταλάκια κόλιανδρο
  • 3 κουταλιές Garam Masala
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους 3 εκ.
  • Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τους σπόρους μουστάρδας και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Ανεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά να αλλάξει χρώμα.
  • Πασπαλίζουμε με κουρκουμά, μπούκοβο και κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη ντομάτα και το υπόλοιπο κόλιανδρο και αφήνουμε 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με το Garam Masala και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά να γίνει το φαγητό για 30-45 λεπτά, ανακατεύοντας πότε πότε.

Αν γίνει πολύ πηκτό μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο νερό.

Μπορεί να γίνει και με σουπιές, αλλά θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο και νερό πριν να ρίξουμε το σπανάκι


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7419
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 15-02-2011 08:37
 
Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον...θα το δοκιμάσω γιατί μου αρέσουν πολύ τα μπαχαρικά του.
 
Flora
2. 17-02-2011 23:20
 
Και εμένα μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Όσο για τα αρώματα του δεν το συζητώ. Μπράβο!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/02/11 )