Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μπριζόλες ή στήθος κοτόπουλο Cajun (με μαρινάτα)
Μπριζόλες ή στήθος κοτόπουλο Cajun (με μαρινάτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από cmd353   
Πέμπτη, 10/02/11

Νόστιμο και εύκολο φαγητό, γίνεται και στα κάρβουνα.

Υλικά:

Μαρινάτα:

  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι, στιμμένο
  • 2 κουταλιές μίγμα μπαχαρικών Cajun
Εκτέλεση
  • Καλύπτουμε τις μπριζόλες ή τα στήθη με λαδόχαρτο ή πλαστική ζελατίνα κουζίνας και χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο (π.χ. γουδοχέρι ή ειδικό σφυράκι) σε πάχος 1 εκ. Πασπαλίζουμε την κάθε μία με 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών Cajun και όλες με το ιταλικό μίγμα μπαχαρικών. Αλατίζουμε κατά βούληση.
  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα, ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο.Τοποθετούμε το κρέας με τη μαρινάτα σε πλαστική σακούλα ειδική για το ψυγείο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα μπαχαρικών Cajun, κλείνουμε τη σακούλα και κουνάμε καλά να πάει παντού η μαρινάτα και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά ή αν θέλουμε περισσότερο.
  • Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα, γυρίζοντας το κρέας και από τις 2 πλευρές.

Συνοδεύουμε με τζατζίκι και σαλάτα.

Μπορούμε να ετοιμάσουμε το κρέας και να το βάλουμε στην κατάψυξη. Βγάζουμε με τη σακούλα να ξεπαγώσει και ψήνουμε, όποτε χρειαστούμε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9414
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 05-11-2011 20:09
 
Ωραία η συνταγή σου μόνο που βρίσκει κάποιος το μίγμα μπαχαρικών Cajun και το ιταλικό μίγμα μπαχαρικών γιατί πρώτη φορά το βλέπω σε συνταγή
 
natasoula
2. 07-11-2011 11:58
 
Αν πατησεις επανω στο καθε μιγμα θα σε παει στην αντιστοιχη συνταγη που εχω περασει για να τα φτιαχνεις. :)
 
cmd353

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/02/11 )