Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γίγαντες τηγανιτοί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 23/02/11
dsc_0908_420
Ένα πολυ νόστιμο και διαφορετικό μεζεδάκι !!
Υλικά
  • 250 γρ. γιγαντες ελεφαντες (βρασμενοι)
  • 2 αυγα χτυπημενα
  • 1 κ.γ παπρικα γλυκια
  • 1/2 κ.γ κυμινο 
  • Θυμαρι ή ριγανη
  • Αλάτι
  • Φρυγανια τριμμενη
  • Λαδι για τηγανισμα
  • Λεμόνι
Εκτέλεση
  • Μουλιαζουμε τους γιγαντες σε νερο να φουσκωσουν.
  • Βραζουμε και αποχυνουμε το πρωτο νερο.
  • Ξαναβραζουμε μεχρι να μαλακωσουν (οχι αλατισμενο νερο).
  • Αφηνουμε να κρυωσουν καλα.
  • Τους αλατιζουμε και περναμε απο το αυγο που εχουμε προσθεσει αλατι και τα μυρωδικα.
  • Παναρουμε στη φρυγανια και τηγανιζουμε σε ελαιολαδο μεχρι να κανουν ωραια κρουστα.
  • Τους ακουμπαμε σε αποροφητικο χαρτι.

Τους σερβιρουμε ζεστους με φρεσκο θυμαρι ή ριγανη, παπρικα και λεμονι.

dsc_0907_420

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 8558
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 01-03-2011 22:43
 
Μαργαριτούλα μου δεν εχω δει ποιο πρωτότυπη συνταγή! φαίνεται σούπερ !! 
 
ήθελα να ρωτήσω, δεν σκληραίνουν όταν τους τηγανίζουμε ??? 
 
καλό μήνα εύχομαι
 
mb04
2. 01-03-2011 22:44
 
*πιο πρωτότυπη ήθελα να πω !!
 
mb04
3. 01-03-2011 23:55
 
Ειναι ενας τροπος για να φαει ο μικροπαραξενος μου κανενα οσπριο 8) βεβαια συνοδευει τελεια τσιπουρο,μπυριτσα κτλ 
Οχι Μαρακι δεν σκληραινουν καθολου στο τηγανι γιατι εχουν το παναρισμα και τηγανιζονται πολυ γρηγορα, ισα να χρυσισουν.Απλα τρωγονται εννοειται καλυτερα ζεστοι οπως καθε πανε αλλωστε.Σε ευχαριστω πολυ!
 
margarita79
4. 02-03-2011 19:00
 
Αυτή η συνταγή είναι για μικρά και για μεγάλα παιδιά και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Πολύ καλή πρόταση μαργαρίτα.
 
voula
5. 02-03-2011 19:04
 
Μπορούμε αφού τους βράσουμε να τους αλευρώσουμε απλά και να τους τηγανίσουμε. Ετσι γίνονται νηστίσιμοι και συνοδεύουν υπέροχα τα θαλασσινά μας.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/03/11 )