Τη συνταγή την είδα στην τηλεόραση , τα έκανα και επειδή μας άρεσαν πολύ σας βάζω τη συνταγή. Τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν. Δοκιμάστε τα!!
Υλικά - 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια
- 4 κουταλιές κέτσαπ
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 κουταλιά wastersauce
- 1 κουταλιά chili η tabasco
- λιγο φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
Υλικά για το σερβίρισμα
- ψωμί burger
- τυρί chedar
- μπέικον
- καραμελωμένα κρεμμύδια
- κέτσαπ
- μαγιονέζα
Εκτελεση - Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε με λίγο λάδι αλάτι και πιπέρι για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν τα κρεμμύδια μας και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά πλάθουμε σε μικρά και λεπτά μπιφτέκια και ψήνουμε στο τηγάνι ή στην σχάρα για 7 λεπτά από την κάθε πλευρά. Βάζουμε από μια φέτα τυρί πάνω και περιμένουμε να λιώσει.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στη μια πλευρά κέτσαπ και στην άλλη μαγιονέζα. Βάζουμε το μπιφτέκι με το τυρί, μπέικον (που έχουμε βάλει στο τηγάνι ή στο φούρνο να ψηθεί ελαφρά) και ντομάτα.
Εγώ δεν έβαλα καραμελωμένα κρεμμύδια αλλά 3 ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί και 1 κουταλιά γιαούρτι και τ΄ανακάτεψα με τη μαγιονέζα. Επειδή βγαίνουν αρκετά μπιφτέκια έψησα τα μισά και τα άλλα αφού τα έπλασα τα έβαλα στην κατάψυξη για να τα έχω έτοιμα για επόμενη φορά. Η συνταγή είναι από την πρωινή εκπομπή του MEGA “Πρωινό μου” και τα μπέργκερ τα έκανε ο Ακης πετρετζίκης. Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 23754 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |