Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τούρτα Σοκολατίνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 08/02/11
dsc_0758_420
Για του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο...!
Υλικά

Για το παντεσπάνι (χωρίς αυγά)

  • 3 κούπες αλεύρι
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 1/3 κούπας κακάο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 3 συσκευασίες βανίλια
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 1 2/3 κούπας νερό
  • 1κουταλια μπεικιν παουντερ
  • Λιγο λικερ της αρεσκειας σας ή κονιακ για ραντισμα

Για τη γέμιση

  • 1 φακελακι σοκολατενια κρεμα ζαχαροπλαστικης Γιωτης 

Για τη ganache

  • 250γρ.κουβερτουρα 70% κακαο
  • 250γρ κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα
  • 150γρ. κρεμα γαλακτος σε παχυρευστη μορφη (πχ.meggle)

Για τη δακόσμηση

  • Σοκολατενια σαντιγυ garni
  • Αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
  • Χτύπαμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη
  • Διαλυουμε τη σόδα στο ξύδι
  • Και σιγά σιγά πρόσθετουμε στο μίξερ το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά
  • Αδειζουμε σε φόρμα 35cm που στρωνουμε με βουτυρωμένο λαδόχαρτο και ψηνουμε στο φούρνο στους 175ο c για 30 λεπτά.
  • Αφού κρύωσει αναποδογύριζουμε το παντεσπάνι από τη φόρμα και το χώριζουμε οριζόντια σε 3 ισα μέρη.
  • Ετοιμαζουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης συμφωνα με τις οδηγιες.
  • Ετοιμαζουμε την ganache βαζοντας τα 250 μλ κρεμας να ζεσταθουν μεχρι το σημειο βρασμου και μετα αποσυρουμε απο τη φωτια.
  • Περιχυνουμε την κουβερτουρα την οποια εχουμε σπασει σε κομματια.
  • Ανακατευουμε με σπατουλα διπλωτα μεχρι να λιωσει η κουβερτουρα και μολις το μειγμα γινει χλιαρο αναμιγνυουμε μεσα την κρεμα σε παχυρευση μορφη.
  • Ακουμπαμε το τσερκι σε μια πιατελα βαζουμε μεσα το πρωτο παντεσπανι και ραντιζουμε με λιγο κονιακ .
  • Απλωνουμε την μιση ganache και βαζουμε απο πανω αλλο ενα μερος απο το παντεσπανι με ποτο.
  • Απλωνουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης και το τελευταιο παντεσπανι με λιγο κονιακ.
  • Απλωνουμε την υπολοιπη ganache και βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει καλα.
  • Ξεφορμαρουμε και στολιζουμε με τη σοκολατενια σαντυγι και το αμυγδαλάκι.

Αν θελουμε μπορουμε μεσα στην ganache να ανακατεψουμε και καραμελωμενα αμυγδαλα ή ψιλοκομμένες φραουλες.

dsc_0750_420

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 9390
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 14-02-2011 06:23
 
Τι βλέπω πρωί πρωί!!! Τι υπέροχη τούρτα είναι αυτή!!! Μπραβο, μπράβο!!
 
vago
2. 15-02-2011 08:30
 
Αχ, αυτές οι γιορτινές τούρτες θα μας πεθάνουν! Πολύ ωραία η τουρτίτσα και ακούγεται και εύκολη ;) 
Θα εκτελεστεί με την πρώτη ευκαιρία.
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/02/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός