Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι φρικασέ Νο.03 (αλλιώτικο)
Κατσικάκι φρικασέ Νο.03 (αλλιώτικο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 14/02/11

Από τα Δωδεκάνησα !

Υλικά
  • 1 ½ κιλό κατσικάκι χεράκι σε μερίδες κομμένο,
  • 1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα βαρελάκια και τηγανισμένα
  • 1 κιλό κουκιά ξεσπυρισμένα (σπόρια ψωμωμένα), που τους έχουμε αφαιρέσει το μαύρο νύχι και τα έχουμε βράσει προηγουμένως και στραγγίσει
  • 2 κρεμμύδια  πράσινα μεγάλα ψιλοκομμένα
  • ¾  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1-2 ποτήρια νερό ζεστό

Μερικοί οργανισμοί έχουν δυσανεξία στα κουκιά και ένα ένζυμο που περιέχουν δημιουργεί πρόβλημα στο αίμα του… Αν σας συμβαίνει αυτό μπορείτε να τα παραλείψετε εντελώς! Αν όχι καλού-κακού αφαιρέστε το "νύχι" το μαύρο και δεν υπάρχει πρόβλημα…

Για το αυγολέμονο

  • χυμό 1 λεμονιού
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας νισεστέ
Εκτέλεση
  • Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με μια χαρτοπετσέτα.
  • Σε μια βαθειά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και ανάβουμε την φωτιά να κάψει το λάδι.
  • Μόλις γίνει αυτό, ρίχνουμε το κρέας  και το σοτάρουμε  και το ροδίζουμε θωρακίζοντάς το.
  • Κατόπιν προσθέτουμε αλατοπίπερο και προθέτουμε με την σειρά τα κολοκυθάκια τηγανισμένα, τα κουκιά και το νεράκι, και τα αφήνουμε 20΄περίπου εως 30΄ λεπτά  το πολύ, να βράσουν…
  • Κατόπιν  χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το νισεστέ και το λεμόνι και όλο μαζί το μείγμα το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό. Κουνάμε την κατσαρόλα μας δεξιά, αριστερά και κυκλικά να πάει το αυγολέμονο παντού, αφήνουμε  μόνο ένα λεπτό στην φωτιά να δέσει η σάλτσα και ….
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5358
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 20-02-2011 20:35
 
Ωραίο εναλλακτικό φρικασέ, αν κατάλαβα τα κουκιά πρέπει να είναι χλωρά και μεστωμένα, όχι ξερά . θα μου επιτρέψεις να προσθέσω και 
άνιθο που πάει και με τα χλωροκούκια και με 
το φρικασέ. :p  
 
Νά 'σαι πάντα καλά να μας δείνεις όμορφες 
συνταγές. :)
 
tsigkos59
2. 20-02-2011 21:56
 
Ναι και εγώ τον πάω τον ανηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά αυτοί στα δωδελ'αννησα δεν βαζουν γιατί έχει λεει τηγανητά κολοκυθακια ... και ετσι και εγώ δεν έβαλα.... Πάντως ειναι παράξενο φρικασέ... μια παραλλαγή που θα έκανα ειναι αντί κολοκυθακια να βαλλω σωταρισμένες αγγινάρες που πάνε με τα κουκιά και τον άνηθο και το αυγολέμονο....Δεν χάνουμ να...δοκιμάσουμε και έτσι μια νέα συνταγή φρικασέ...γεννιέται!!...
 
pastaflora
3. 20-02-2011 22:15
 
γαστρονομική λαογραφία :) :) ευχαριστούμε κ. Αρετή για τα ταξίδια που μας κάνετε :zzz
 
ArXoS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/02/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός